“Anti-parazit ilacı korona virüsü tedavi ediyor”

İsrailli araştırmacı Prof. Eli Schwartz yaptığı klinik araştırmada, geniş spektrumlu anti-parazit ilacı Ivermectin’in kandaki virüs ile savaşta başarılı olduğunu gördü.

Dünya
15 Haziran 2020 Pazartesi

Jerusalem Post Gazetesinin haberine göre, genelde tropikal bölgelerde baş gösteren hastalıklarda kullanılan ilaç COVID tedavisinde etkili. 

Tropik enfeksiyon hastalıkları konusunda uzman olan Prof. Schwartz, genellikle üçüncü dünya ülkelerinde kullanılan Ivermectin’in virüsün yarattığı semptomları hızla yok ettiğini, enfeksiyon süresini kısalttığını, hastaların birkaç gün içine ayağa kalkıp işe gidebileceğini belirtti. 

İsrail’in Şeba Tıp Merkezi Tropik Hastalıklar Departmanı Kurucusu ve Başkanı Prof. Schwartz basına şunları belirtti: 

“Herkes daha evvel Başkan Donald Trump’ın ilk olarak kamuoyuna açıkladığı sıtma ilacı hidroksiklorokin'den söz ediyordu.

Biz daha geniş bir araştırma yaparak anti-virüs tedavisindeki başka ilaçları düşündük ve sonunda elediğimiz üç ilaçtan Ivermectin’i seçtik. 

Klinik testlere göre ilaç, hastalığı hafif ve orta şiddette geçiren hastaların evde kalma ve izolasyon süresini ciddi derecede kısaltıyor. 

Normalde virüsün kanda kaybolması ve izolasyon ilk negatif sonuçlu teste kadar hastaya göre 2-4-6 hafta iken, ilaç bu süreyi birkaç güne düşürmeyi sağladı.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün