Astronot Jessica Meir Colombia felaketinde ölen Ilan Ramon’u anlattı

Meir 2003’te henüz kariyerine başladığında Colombia Uzay Mekiği felaketi yaşanmıştı.

Kültür
10 Haziran 2020 Çarşamba

Nisan ayında Uluslararası Uzay İstasyonundan dönen ve tarihe sadece iki kadının yaptığı ilk uzay yürüyüşü ile geçen Jessica Meir, İsrail’deki Kanal 12’ye verdiği röportajda Colombia felaketinde hayatını kaybeden İsrailli astronot Ilan Ramon ile ilgili konuştu.

Meir, İsrail ve Yahudi mirasından bahsederken tam da astronot olmak için ilk adımlarını atarken Ramon ve altı diğer astronotun atmosfere girerken öldüğü Colombia Uzay Mekiği felaketi karşındaki hislerini anlattı. Meir şöyle konuştu: “Bu kaybı çok derinden hissettim. Her ne yaparsak yapalım, bu olay, istesek de istemesek de her zaman aklımızda. Ramon Kurumundan birkaç eşyayı ve bir bozuk parayı, ayrıca Ramon’un eşi Rona’dan aldığım bir tabloyu uzaya götürdüm.”

Meir yedi ayı uzay istasyonunda geçirdi ve son bir yılda sürekli medyanın ilgi odağı oldu, manşetlerde yer aldı. Birçok yönüyle bilinen Meir’in babasının İsrailli olduğu gerçeği birçok hikâyede atlanmıştı.

Meir İsrail bağından olan duyduğu keyfi anlatırken halen ülkede arkadaşları olduğunu belirtti. Meir, aralık ayında Hanuka bayramını uzaydan bir tweet ile kutlamış, mart ayında Tel Aviv’in uzaydan resimlerini paylamıştı.

Nisan ayında NASA, Meir ve diğer iki astronot ile uzaydaki görevlerinden bahsetmeleri için canlı yayın yapmış, Meir aynı zamanda korona salgını sırasında karantina ile başa çıkma yolları hakkında öğütler vermişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün