“Almanya’da antisemitizm radikal cemaatlerde tavan yaptı”

Almanya’da yurt içi antisemitizm konusunda kapsamlı bir istihbarat çalışması yapan Alman İçişleri Haber Alma Teşkilatı, Suddeutsche Zeitung yayın kuruluşuna çarşamba günü yaptığı açıklamada, radikal dini örgütleri hedef gösterdi.

Dünya
5 Haziran 2020 Cuma

Görevi vatandaşların ülke içinde güvenliğini ve anayasal haklarını korumak olan federal teşkilat, Almanya’da özellikle aşırı radikal örgütlerin Yahudi düşmanlığını ideolojilerinin bir parçası haline getirdiğini belirterek yetkilileri uyardı. Teşkilat raporda, 700 farklı nefret söylemi içeren eylemde radikal İslami örgütlerin rollerini detaylarıyla açıkladı.

Raporun kamuoyuna açıklanan kısmında, isim zikretmeden söz konusu ideolojik grupların, Yahudiler hakkında, “Yahudiler hayvanlardan daha önemsizdir, Filistin’i, İsrail’in şeytan çocuklarından kurtarın, Tüm Yahudiler gaz odalarına layıktır” gibi nefret söylemlerini kendi toplumlarında yaydıkları belirtildi.

 Alman İçişleri Haber Alma Teşkilatının raporu aynı zamanda, çoğu Alman resmi raporunun aksine,  ülkedeki antisemit olayların çoğunun sorumluluğunun aşırı sağcılar değil, radikal dini örgütler olduğunu belirterek, daha evvelki resmi raporları da gölgede bırakmış oldu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün