El Al, Wuhan’dan altmış kargo seferi gerçekleştirecek

İsrail’in El Al havayolu, Wuhan’dan Avrupa’nın çeşitli merkezlerine doğru, İsrail aktarmalı, insanı yardım amaçlı kargo seferleri düzenleyeceği bildirildi.

Dünya
6 Mayıs 2020 Çarşamba

İsrail’in önde gelen havayolu El Al tarafından hafta başında yapılan açıklamada, havayolu firmasının Wuhan’dan Avrupa’nın çeşitli merkezlerine doğru, İsrail aktarmalı, 60 insanı yardım amaçlı kargo seferi düzenleyeceği bildirildi.

İlk etapta Wuhan Tianhe Uluslararası Havalimanından İsrail’deki Ben-Gurion Havalimanına bir haftada 15 kargo uçağı seferi düzenleyecek El Al, bir sonraki hafta Londra’ya yine bir haftada dokuz, Paris ve Frankfurt’a da üçer sefer gerçekleştirecek. 

Korona virüsünün dünyada ilk kez Hubei bölgesinin başkenti Wuhan’da görülmesinin ardından kapatılan uluslararası havaalanı, iki ay aradan sonra Nisan ayı başlarında tekrar hizmete girmişti.

El Al ayrıca bu uçuşları Dreamliner tipi uçak filosuyla gerçekleştireceğini ve bu uçakların her birinin gideceği hedefe yaklaşık yirmi beş ton ağırlığında COVID-19 ile mücadelede destek amaçlı malzeme taşıyacağını da bildirdi. İlk uçuşun pazartesi günü gerçekleşeceği ve Tel Aviv Ben Gurion Havalimanında aktarma yapacak uçağın Londra’ya gideceği de açıklandı.

**

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün