Tel Aviv’de sosyal mesafeli gösteriler devam ediyor

İsrail Yüksek Mahkemesinin, koalisyon hükümeti kurmasına yapılan itirazı değerlendirmesi öncesi Tel Aviv´de koalisyon karşıtı gösteri düzenlendi.

Dünya
6 Mayıs 2020 Çarşamba

Rabin Meydanında bir araya gelen yaklaşık 1000 gösterici, Başbakan Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz’ın kurmayı planladığı koalisyon hükümetini protesto etti. “Yolsuzluk hükümetine karşıyız” sloganları atan göstericiler, salgın nedeniyle uygulanan sosyal mesafe kuralına uyarak aralarında iki metre boşluk bıraktı.

Bu arada İsrail Yüksek Mahkemesi, Netanyahu ile Gantz'ın koalisyon hükümeti anlaşmasının "yasalara aykırı" olduğu gerekçesiyle yapılan başvuruyu pazartesi görüştü. Muhalefetin "Netanyahu-Gantz koalisyonunun yasalara aykırı olduğu" gerekçesiyle yaptığı başvurunun duruşması, televizyondan canlı yayınlandı. Duruşmaya, 11 hakimin yanı sıra, Netanyahu’nun ve muhalefet partilerinin avukatları katıldı.

Netanyahu ile Gantz, 20 Nisan’da koalisyon hükümetini kurma konusunda anlaşmıştı. Mahkemenin, kararını bu hafta içinde açıklayacağı beklenirken, başvuruyu reddedeceği tahmin ediliyor.