İsrail’den korona virüsünü öldüren ışın

İsrailli bilim insanlarının geliştirdiği UV ışıması temelli sistem ilk olarak Mayanei Hayeshua Tıp Merkezinde uygulanmaya koydu.

Dünya
30 Nisan 2020 Perşembe

İsrailli iş adamı Eldan Peri tarafından bir araya getirilen doktor ve fizikçilerin oluşturduğu grup tarafından geliştirilen sistem, ışık spektrumunun UV aralığında spesifik bir dalga boyunu kullanarak korona virüsünü öldürüyor.

Ultraviyole ışıması kullanarak virüsleri yok etmek bilim dünyası için yeni bir icat değil ancak ışımanın insan sağlığı üzerinde tehdit edici bir niteliği de var.

Işıma hücreleri parçalayarak kansere neden olabiliyor. 

Ancak İsrailli bilim insanlarının geliştirdiği sistemde spesifik bir dalga boyu kullanılıyor ve sistemin yaydığı dalganın şiddeti kullanılacak mekanın boyutlarına göre bilgisayar algoritması ile kontrol ediliyor.

Söz konusu dalga boyunun virüs için ölümcül olduğu ortaya çıkarıldı.

UV ışımasının hastane ortamlarında kullanılmasının bir diğer sakıncası ise, ışınların havadaki oksijen moleküllerini, üç atomdan oluşan ozona dönüştürmesi. Hastane ortamında özellikle yoğun bakımda ozon oluşması akciğer hastaları için ölümcül bir durum oluşturuyor.

Ancak İsrailli bilim insanlarının geliştirdiği UV sterilizasyonu söz konusu dalga boyunda ozon da oluşturmuyor. Sistem çalıştırıldığında ortamı yarım saatte kadar virüsten arındırıyor ve hastalara zarar vermiyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün