ÜTOPYA AİLESİNDEN UMUTLA GÜZEL GÜNLERE MERHABA …

ÜTOPYA AİLESİNDEN UMUTLA GÜZEL GÜNLERE MERHABA …

Çocuk-Aile
29 Nisan 2020 Çarşamba

Şu anda gerçekten çok ilginç bir dönemden geçiyoruz, hiç birimizin tanımadığı, alışık olmadığı bir dönemden…

Çocuğumuz, çocuklarımız, kendimiz, ailemiz ve tüm sevdiklerimiz için kaygılanmalarımızla, bilinmezliklerin getirdiği korkularımızın iç içe geçtiği bir dönemden…

Sıradan bir günümüzün meğer ne denli sıra dışı bir güzelliğinin olduğunu fark ettiğimiz bir dönemden…

UMUT en zor günlerde bize yol göstermek, güç vermek üzere sözlüklerde yerini bulmuş olsa gerek.

Fırtınalı denizde hiç kalmış mıydınız? Teknenin önünde otururken, birden fırtına çıktığını, başkalarının içeriye koşabildiğini, sizin kenardaki metale sıkıca tutunduğunuz, teknenin önünün 60, 70 derecelerle yukarıya kalktığı  ve denizin içinde tüm tekneyi içine çekebilecek bir boşluğa doğru hızla indiğini deneyimlemiş miydiniz? O sırada başınızı çevirip, yukarıda bakıp, yerinden hiç kıpırdamayan, sakince teknesini yüksek dalgalarla senkronize hareket ettiren Vikinglerle kesinlikle akrabalığı olduğunu düşündüğünüz kaptanı görmüş müydünüz? Kaptanın umutla ileriye baktığını, dümenini hiç istifini bozmadan gök ile deniz arasında harika bir güçle nasıl tuttuğuna şaşırmış mıydınız? Sizi kıyıya yanaştırdığında onu sırılsıklam gördüğünüzde içinde kaygısının, korkusunun olabileceğini düşünmüş müydünüz?

Ona sarılmış mıydınız, umutla teknesini bırakmadığı, herkesi sağ salim eski yaşamlarına geri getirdiği için?

Şu anda anne babalar olarak, bizler de fırtınalı bir denizde tüm gücümüzü, cesaretimizi, aklımızı kullanarak çocuğumuzu, ailemizi sakin bir koya getirmek umuduyla uğraşıyoruz.  Ve bu sakin koya geleceğiz.

 

Sakin koya gelme yolculuğunda linkini verdiğimiz bu yazıya göz atmak ister misiniz? Li Edelkoort

Coronovirusün yeni başlangıçlar için boş bir sayfa sunduğunu söylüyor.

Tüm dünyayı etkileyen sorunların yanında,  insanoğlunun kaybettiği insanlık değerlerine tekrar dönmelerini de sağlayacağını söylüyor.

 

"I am hopeful for a better system" / Daha iyi bir sistem için umutlu.

https://www.dezeen.com/2020/03/09/li-edelkoort-coronavirus-reset/   published 9th March 2020 

Coronavirus offers "a blank page for a new beginning" says Li Edelkoort

 

Çocuklarımız bu değerleri hak ediyor. Yaşamı paylaşma, empati, dürüstlük, kendine/başkalarına/ doğaya saygı, adalet, hoşgörü, eşitlik, özgürlük, sorumluluk...

Small Hands/ Küçük Eller ve Ütopya ailelerimiz ve öğretmenlerimiz  bu değerlere sahip kişiler. Çocuklarımıza 2 yaşından 14 yaşına kadar olan birlikteliğimizde  sunduğumuz atmosfer, eğitim ve okula devam ediyormuş tadında sağladığımız gerçek anlamda uzaktan eğitimimizle bu değerler her zaman bizimle.

 

Sizlere bu fırtınalı yolculukta evinizde çocuğunuzun sizin değerlerinizi pratik yaşamda görebilme şansları olmalarını diliyoruz.

Böyle bir dönemde çocuklarınızla yaşamı paylaşma, tüm evdeki sorumlulukları birlikte yapma, yemek yapmaktan, yatağını düzeltmeye, birlikte kutu oyunlarından tutun, muhabbet etmeye, ailede olan karşılıklı saygıya  pratik yaşamda tanık olmalarını, anne baba olarak sizleri içten tanıma şansını verdiğiniz, birlikteliğin tadını çıkarttığınız,  güzel anılarınızın arttığı günler diliyoruz. 

 

Bir an önce Corona virüsünün yol alarak, iyi insanların yaşamlarına göz dikmesinin engellenmesini diliyoruz. 

 

Değerlerini kaybedenlerin neden oldukları hastalıklarla, değerlerini kaybetmeyen birçok insanın yaşamlarını yitirmelerinin üzüntüsü tarif edilemez. Tüm yakınlarını kaybeden ailelerin üzüntülerini içten paylaşıyoruz. 

 

Fırtınalar bitince, sakin koylarda görüşmek dileğiyle…

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün