Rakamlar iyimser, hafta sonu 3 gün sokağa çıkma sınırlaması

Pazartesi verilerine göre, 2.131 yeni tanıya karşılık, 4.651 kişi iyileşti. Tablonun olumlu olmasına rağmen tedbirler devam edecek, hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması 1 Mayıs Cuma günü ile birlikte üç gün.

Toplum
28 Nisan 2020 Salı

Son 24 saatte, 95 kişinin hayatını kaybettiği, toplam vaka sayısının 112 bin 261'e, toplam can kaybının 2 bin 900'e ulaştığı açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sınırlı sokağa çıkma uygulamasının  hafta sonu üç gün olacağını açıkladı. 

Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkünde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o derece hızlı ve etkin kırabiliriz. Salgının kontrol altına alınmasında insanların kalabalık şekilde bir arada bulunduğu okullar, kimi işletmeler, spor tesisleri gibi yerlerdeki faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Bu hafta sonu da yine 31 ilimizde 3 gün süreyle 1 Mayıs sebebi ile  sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız” dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün