Korona pandemisi yayıldıkça antisemit komplo teorileri de yayılıyor

Hamburg metrosunda, devletin korona virüsü pozitif olan kişiler hakkında uyguladığı tedbirleri Nazi imha politikasına benzeten antisemit çıkartmalar görüldü.

Dünya
15 Nisan 2020 Çarşamba

Barmbek ile St. Pauli hattında çalışan bir metro aracında bulunan çıkartmalar, camlara yapıştırılmıştı. Çıkartmaların birisinde üzerinde “BEN ☣KORONA”yazan sarıbir kalpten oluşuyordu. İkincisi ise üzerinde “Korona virüsü Bulaştırır!!” yazan ve ortasında biyolojik tehlike anlamına gelen ‘☣’sembolübulunan sarıbir altıköşeli yıldız (Magen David) idi. 

İkinci çıkartma şekli ve rengi itibarı ile açıkça Yahudilerin Nazi Almanya'sında takmak zorunda oldukları sembolü referans olarak kullandı. Benzer bir sembolizm Yahudileri küresel korona virüsü pandemisini tasarlamakla ve diğer farklı konularla suçlayan komplo teorileri yayan Facebook gruplarında da görülüyor. 

Dünya Siyonist Örgütü Başkan Yardımcısı Yaakov Hagoel antisemit komplo teorilerine “Korona virüsü ırk, cinsiyet veya din ayrımı yapmaz fakat antisemit komplo teorileri için verimli bir zemindir. 

Yahudileri salgın ve hastalık yaratmakla suçlamak yeni bir şey değil. Orta Çağ’da zaten Kara Veba sırasında bunu görmüştük. O zamanlarda antisemitler bir şekilde Yahudileri vebanın arkasında olmakla suçlamış ve insanları Yahudilere karşı kışkırtmıştı. O zaman ile şimdi arasındaki en büyük fark artık İsrail Devletimizin olmasıdır. Güçlüyüz, gururluyuz, antisemitizm ile savaşmaya devam edeceğiz ve başımızı dik tutarak başarılı olacağız” diyerek karşılık verdi. 

**

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün