Dünyanın dört bir tarafında ünlüler Pesah’ı sanal ortamda kutladı

Pesah Bayramı’nın ilk gecesi olan 8 Nisan akşamı Yahudi geleneklerine sadık ünlüler Instagram’da hayranları için umut dolu mesajlarla birlikte fotoğraflarını paylaştı ve herkesin Hamursuz Bayramını kutladılar.

Selin KANDİYOTİ Kültür
15 Nisan 2020 Çarşamba

Seder masasına koyduğu bilgisayarından ailesi ile çevrimiçi sohbet eden Gal Gadot, “İdeal olmasa da en azından teknolojinin bizi birbirimize yakın hissettirdiği zamanlarda yaşıyoruz. Evinizde kalın ki seneye hep beraber Pesah’ı ailelerimizle birlikte kutlayalım” dedi.

‘The Big Bang Theory’ adlı dizinin yıldızı Mayim Bialik Pesah’ın ritüellerini açıkladığı bir YouTube videosu yayınladı. Rap eşliğinde on belanın da anlatıldığı video, Bialik’in “Seneye Kudüs’te, ya da en azından karantinada değil” sözleriyle sona erdi.

Natalie Portman ünlü İsrailli şair Yehuda Amichai’ın ‘Seder için bir Şiir’ adındaki eserini paylaştı. “Bu Pesah akşamında bizi rahatlatması için birkaç mısra Amichai iyi gider,” diyen Gadot “Bu bayramı kutlayan herkese Hag Sameah” dedi.

Adam Sandler son filmi ‘Uncut Gems’de borç batağında karanlık işlere karışmış olsa da ailesiyle Pesah kutlamasını kaçırmayan bir kuyumcuyu oynuyordu. Sandler gerçek hayatta da geleneklerine bağlı bir Yahudi. Instagram’ında Sandler “Mutlu Pesahlar. Herkese sevgiler” mesajını paylaştı.

‘The Marvelous Mrs. Maisel’ oyuncusu Alex Borstein, sembolik Seder tabağını paylaşırken aynı dizideki rolü gibi huysuz bir dille espri yapmayı tercih etti: “Başımıza gelen hiçbir yeni bela bizi eski belalardan bahsetmekten alıkoyamaz. Bizi ezemezsin COVID.”

2020 Oscar Ödüllerinde ‘Booksmart’ filmindeki rolüyle ‘En İyi Yardımcı Kadın’ rolüne aday gösterilen Beanie Feldstein aynı zamanda ünlü aktör Jonah Hill’in kardeşi. Ünlü komedyen resminin altına “Sutyen giyme kabiliyetimi kaybettim ama Afikoman’ı (gizlenmiş hamursuz) buldum” yazdı.

‘How I Met Your Mother’ dizisinin Ted Mosby’si olarak bilinen Josh Radnor, Pesah için özel kipasıyla poz verdi. Kipanın üzerindeki resim Radnor’ın ‘Hunters’ dizisinde hayat verdiği Lonny Flash karakterinin çizimiydi. Paylaşımında Radnor “Loony Flash’ten herkese Hag Sameah” yazdı. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün