Rivlin: “Modern zamanların vebası bağımızı koparamaz”

İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin, tüm dünyadan Yahudi liderlerle konuşarak, korona virüsü pandemisi gölgesi altında gerçekleşecek Hamursuz Bayramı öncesi, herkese cesaret verdi.

Dünya
8 Nisan 2020 Çarşamba

Devlet Başkanı Rivlin’in ofisinden, pazar günü gerçekleşen video konferansa Brezilya, Hindistan, İtalya, Güney Afrika, İngiltere ve ABD’den Yahudi liderlerin katıldıkları bildirildi.

Virüsün yayılmasına engel olma amacıyla, dünya çapında hükümetlerin sosyal mesafe kural ve yasakları uygulamaları kapsamında Yahudi cemaatleri, geleneksel Seder masasına akraba ve dostlarını davet edemeyerek yılın belki de en keyifli zamanında bir arada olamama durumuyla karşı karşıya kaldılar.

Rivlin, “Bu Hamursuz Bayramı daha öncekilerden çok farklı olacak. Aile ve dostlarımızla bir araya geleceğimize, sosyal mesafe kurallarını uygulayacağız. Buna rağmen her birimizin, değerlerimiz ile geleneklerimizi nesilden nesle aktarma sorumluluğumuz devam edecektir. Modern zamanların hiçbir veba benzeri hastalığı, Mısır’dan çıktığımız günlere dayanan ve insanlarımızı birbirine bağlayan bir zinciri kırma gücüne sahip değildir. Şimdi her zamankinden de fazla, ortak bir tarihe, değerlere ve kadere sahip tek bir aile olduğumuzu hissediyorum” dedi.

Sanal toplantıya katılan Yahudi Ajansı Başkanı Isaac Herzog da, “Tüm dünyada Yahudiler büyük bir zorlukla karşı karşıyalar. Bu Hamursuz Bayramı’nda Yahudilerin kalbi İsrail’de ve küresel olarak tüm Yahudi cemaatlerinde atacak. Zaman,  bizim insanımızda örnek gösterilen ortak adanmışlığımızı ortaya koyma zamanıdır,” diye konuştu.

**

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün