Yeni bilimsel araştırma destek programı, koronayla savaşmayı hedefliyor

İsrail Yüksek Öğretim Kurumu, korona virüsünün yayılmasını yavaşlatma yollarını araştıran ve virüsün sebep olduğu hastalığın daha iyi anlaşılmasını sağlayan projelere odaklanacak yeni bir araştırma programı için 4 milyon dolarlık bütçeyi onayladı.

Dünya
8 Nisan 2020 Çarşamba

Yeni destek programı İsrail Bilim Vakfı tarafından koordine edilip, farklı hayır kuruluşlarıyla ortaklaşa yapılan bir oluşum. 

İlk dört haftalık bir zamanda yaklaşık 2 milyon dolar, araştırma projelerini finanse edecek rekabete dayalı destek programı için kullanılacak. Projelerin konuları bağışıklık bilimi, virüs bilimi, eczacılık bilimi, moleküler ve hücre biyolojisi, epidemioloji, yapay zeka, robot bilimi, mühendislik gibi alanları kapsayabilecek.

Kısa ve orta vadede, sürmekte olan pandemiye çözüm üretebilmek adına, komite projeleri, bilimsel başarısı ve uygulanabilirliğine göre seçecek.  Bu araştırma destek programının amacına ulaşabilmesi için komite, dünya çapında bilginin paylaşılmasının ve işbirliğinin teşvik edilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu belirtti.  Komite, desteğin yaklaşık 30 projeye dağıtılabileceğini ve 6-12 ay içinde proje başına 50 ile 200 bin dolar verileceğini tahmin ediyor.

**

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün