İsrail’de Milli Kütüphane korona virüsü arşivi başlatıyor

İsrail Milli Kütüphanesi korona virüsünün Yahudi yaşamı üzerindeki etkilerini arşivlemek amacıyla için proje başlattı.

Dünya
31 Mart 2020 Salı

İsrail Milli Kütüphanesi, korona virüsünün dünyadaki Yahudi cemaatlerindeki etkisini belgelemek için bir arşiv yaratmaya başladı. Yahudi Cemaati COVID-19 Arşivi 'efemera kaynakları' - yani kısa vadeli olarak korunacak kaynaklardan oluşacak. Kütüphane yetkilileri, bu tür kaynakların, zamanın günlük yaşam alışkanlıkları ve sosyal eğilimleri hakkında bilgi vermesi adına birçok araştırmacıya faydalı olacağını belirtti.

Kütüphanenin Judaica Koleksiyonunun Küratörü Yoel Finkelman, “İsrail Devleti'nin ve dünyadaki tüm Yahudi cemaatlerinin ulusal hafızası ve dinamik bir kurumu olarak, korona virüsünün Yahudi yaşamını nasıl etkilediğiyle ilgili bilgileri toplamayı ve korumayı doğal ve önemli bir sorumluluğumuz olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Kütüphane, virüsün etkilerini dosyalayabilmek için, sinagog servisleri ile ilgili e-postaların olduğu, izole olmuş cemaat üyelerine yardım etmek için yapılanlarla ilgili ve yeni Yahudi kanunları ile ilgili yapılan duyurular gibi verilerin gönderilmesini rica etti. Verilerin [email protected] adresine gönderilmesi istendi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün