İsrail’de birlik hükümetine destek

İsrail’de İşçi Partisi Lideri Peretz ve Milletvekili Shmuli koalisyon hükümetine katılmaya hazırlanıyor.

Dünya
31 Mart 2020 Salı

İşçi Partisi Lideri Amir Peretz ve partinin önde gelen milletvekillerinden Itzik Shmuli’nin ilk 18 ay Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından yönetilecek olan, Likud ile Mavi ve Beyaz Partisi arasında görüşmelerin devam ettiği koalisyon hükümetine katılmaya hazırlandıkları bildirildi.

İsrail medyasında yayınlanan haberlere göre iki ılımlı, barış yanlısı milletvekiline ekonomi ve sosyal yardım bakanlıklarının verilmesi bekleniyor.

İki milletvekilinin koalisyon hükümetine, 2 Mart seçimlerine birlikte katılan ve mecliste sadece toplamda 7 sandalye kazanabilen İşçi Partisi-Gesher-Meretz İttifakının bir parçası olarak katılmayacağı söyleniyor. Gesher Partisinden Orli Levy-Abekasis ittifak içi fikir ayrılıklarına bağlı olarak ittifaktan zaten daha önce ayrılmıştı. Söz konusu fikir ayrılıkları Mavi - Beyaz Partisi’nin artık geçerli olmayan Arap-İsrail Birleşik Liste Partisi’nin desteğiyle bir azınlık hükümeti kurma planı nedeniyle ortaya çıkmıştı. Meretz Partisi de seçim öncesi kampanyalarda verdiği vaadi yerine getireceğini söyleyerek Netanyahu ile masaya oturmayacağını söylemişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün