BM, korona salgınında İsrail-Filistin dayanışmasını övdü

Son yıllarda İsrail’i eleştiren ve kınayan onlarca karar çıkartmış olan BM’nin İnsani Yardım Koordinasyon Departmanı Filistin şubesi, yayınladığı raporda, İsrailli ve Filistinli sağlık bakanlığı yetkililerinin tarihte görülmemiş bir işbirliği içinde krize müdahil olduklarını belirtti.

Dünya
30 Mart 2020 Pazartesi

Korona salgınına karşı İsrail-Filistin dayanışması, BM’nin hem İsrail şubesi hem de Filistin Özerk Yönetimi Sözcüsü İbrahim Milhem tarafından da teyit edildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de Kudüs ile FÖY arsındaki  salgına karşı işbirliğini her katıldığı toplantıda dile getiriyor.

Geçtiğimiz çarşamba günü COVID-19 krizine karşı küresel insani yardımın nasıl olacağını açıklamak için basının önüne çıkan Guterres, İsrail-Filistin örneğini verdi ve iki toplumun farklı siyasi görüşlerine rağmen doğal felaket karşısında tam bir işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Times of İsrail yayın kuruluşunun haberine göre de, FÖY ve İsrail Sağlık Bakanlıkları, korona konusunda an ve an bilgi alışverişini sağlayan yeni bir haberleşme sistemini de devreye aldı.

Ancak FÖY yönetiminden bazı yetkililer yine zaman zaman  İsrail’i kınıyor, insani davranmamakla suçluyor.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün