Virüslerden korunalım

Korona virüsüyle ilgili önlemler artarken çocuklarımızın da durumun ciddiyetini anlamalarını sağlamalı ve kendilerini nasıl koruyacakları konusunda aydınlatmalıyız.

Çocuk-Aile
24 Mart 2020 Salı

Çocuklarımızı virüslerden uzakta tutabilmenin yollarını anlatabilmek için bazı eğlenceli deneylerin öğretici olacağına inanıyorum. Deneylerimizden edinecekleri bilgilerle, çocuklarımızın bağışıklığını güçlü tutabilmek için ellerini doğru ve sık şekilde yıkayacaklarına emin olabiliriz.

İşte temizliğin önemini, virüslerin bulaşmasının nedenini ve nasılını anlatmak üzere deneyler:

Gerekli malzemeler: Musluk suyu, karabiber, bir miktar bulaşık deterjanı, cam tabak.

Yapılışı: Tabağa belli bir miktar karabiber dökülür. Temiz parmaklarla karabibere dokunulur. Parmaklarınıza karabiberin yapıştığını gözlemleyin. Diğer parmaklarla önce sıvı deterjana dokunun, sonra tabaktaki karabibere. Karabiberlerin kaçıştığını gördünüz mü?

İşte tam da bu nedenle sabunun, temizlik jellerinin virüsleri kaçıracağı için ellerimizi güzel bir şekilde aralıklarla yıkayalım.

İKİNCİ DENEY

Gerekli malzemeler: Renkli simler, ıslak mendil, bir arkadaş.

Yapılışı: Elimize renkli simlerden bulaştıralım. Arkadaşımızın eline ve bluzuna simli elimizle dokunalım. Simlerin bulaştığı gibi virüslerin nasıl kolayca birbirimize ulaştığını görebiliyor musunuz?

Şimdi ıslak mendille elimizdeki simleri silmeye çalışalım. Ne kadarı elinde kaldı? İşte tam da bu nedenle ellerini 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkamalısın.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

 

STEAMBOX Facebook sayfasında canlı yayın!

Hafta içi her sabah 11.00’de canlı yayında farklı etkinliklerle evde eğitime devam ediyoruz.

STEAM, sanat aktiviteleri, fen deneyleri, matematik ve mühendislik çalışmalarıyla çocuklarımız evde eğlenerek öğreniyorlar.

Mutfakta bulabilecekleri kolay malzemeler ve okul çantasından kalemler, makas ve yapıştırıcıyla her gün farklı bir proje üretiyoruz.

Çocuklarımızın interaktif öğrenebilecekleri, sorular sorabilecekleri platformda STEAMBOX Facebook sayfasında buluşuyoruz.

https://www.facebook.com/Steambox-105126090829523/

youtube: steambox vivetsparkes

instagram:steamboxtr

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün