Türkiye’de vaka sayısı 47 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazartesi günü 29 yeni vaka ile toplam korona vaka sayısının 47 olduğunu açıkladı.

Toplum
17 Mart 2020 Salı

Bakan Koca Twitter’dan şunları paylaştı: “Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, üçü Umreden döndü. Yurt dışı teması, risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.” 

Ankara’da düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası da basına konuşan Bakan Koca moralleri yüksek tutmamız gerektiğini ifade etti. Koca, “Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok geçmeden normal hayatlarımıza dönmüş olacağız” dedi.

** 

İçişleri Bakanlığından korona virüs tedbirleri genelgesi 

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Korona Virüs Tedbirleri" konulu genelgesinde de geçici bir süre insanların toplu olarak bulunduğu mekanların kapalı kalacağını duyurdu.

Genelgeye göre 16 Mart Pazartesi gece yarısından itibaren tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan - düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün