Avrupa’da salgının merkez üssü olan İtalya’ya İsrail’den yardım

Cumartesi günü basına konuşan İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Yuval Rotem, korona salgını dolayısı ile büyük bir bedel ödeyen İtalya’nın yanında olduklarını, durumu dikkatle izlediklerini belirtti.

Dünya
16 Mart 2020 Pazartesi

Yahudi Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Isaac Herzog ile Keren Ha-Yesod Kuruluşu Başkanı Sam Grundwerg, Milano ve Roma’daki toplum liderleri ile görüşerek acil ihtiyaçları konusunda bilgi aldı.

Roma Yahudi Cemaati Başkanı Ruth Durgello, bulaşıcı hastalığın İtalya’daki etkisini “II. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük infial” olarak açıkladı. Durgello şöyle konuştu: “Tamamen bir belirsizlik içindeyiz. Durumu kontrol altına almak, halkın moralini yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Umarım bir çöküş yaşamayız. Tünelin ucunda bir ışık var biliyoruz, ancak tünel ne kadar uzun bilmiyoruz.”

15 bin nüfusu ile Roma Cemaati dünyanın en eski Yahudi toplumlarından biri.

Milano Yahudi Cemaati Başkanı Milo Hasbani de paniği önlemek için aldıkları tedbirleri şöyle açıklıyor: “Yaşlı bakım evleri ve okullarımız üç hafta kapalı olacak. Özellikle yaşlı ve kendi evinde karantinada olan kişiler için alışveriş yapacak özel ekipler kurduk.  Çocuklarımızı uzaktan eğitim için sistemler oluşturuyoruz. Mikrop öldürücü kimyasal stoklarımızı gözden geçirdik. Cemaatin acil durum ekibini de en kötü senaryo için eğitiyoruz.”

İsrail’in İtalyan Yahudi cemaatine yardımlarının, bakım evlerine malzeme ve tıbbi personel gibi konularda destek, uzaktan eğitim elektronik altyapısına katkı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yahudi Ajansı, İtalya için ayrıca bir Acil Yardım Çağrı Merkezi kurmak için çalışmalarda bulunuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün