Korona virüsü okulları kapattırdı, maçlar seyircisiz oynanacak

Türkiye’de ikinci korona virüsü vakasının resmen açıklanması ile birlikte okullar tatil edildi, uzaktan eğitim söz konusu, maçlar seyircisiz oynanacak.

Toplum
13 Mart 2020 Cuma

Türkiye'de korona virüs vakasının görülmesinin ardından dün yapılan açıklamayla okullar tatil edildi. Pazartesi başlayacak tatilden önce öğrenciler bugün okul yolundaydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı korona virüs toplantısından milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararlar çıktı.

 İbrahim Kalın, 16 Mart'tan itibaren okulların, üniversiteler dahil  tatil edildiğini açıkladı.. 

Beş  Saat süren toplantı sonrası  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, pazartesiden itibaren okulların bir hafta, üniversitelerin ise 3 hafta tatil edildiğini belirtti. 

Kalın, salgınla mücadelenin sağlık, eğitim, ulaşım, turizm, ekonomi, savunma ve diğer tüm alanlarda başarılı sürdürülebilmesi için vatandaşların işbirliğinin büyük önem arz ettiğini söyledi. 

Kalın şunları belirtti:

"Bugün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tedbirler paketi çerçevesinde bir dizi kararlar alındı. Öncelikle ilk, orta ve lise okulları 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatil edilecek. Dolayısıyla ara tatil önceye alınmış olacaktır. Daha sonra 23 Mart itibarıyla da uzaktan eğitim yöntemi ile internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız güzel kapsamlı, bir çalışma yaptılar. Bunun nasıl olacağına dair bilgilendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığımız, bakanımız, ilgili eğitim müdürlerimiz kamuoyu ve ailelerle paylaşacaklar. İkinci olarak üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart'tan itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir. Bu çerçevede bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu da YÖK koordinasyonunda belirlenecek. Üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek, böylece üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler de alınacaktır."

Kalın açıklamasında maçların da bir süre seyircisiz oynanacağı kararı aldıklarını da belirtti.

Kalın şöyle devam etti: 

“Özellikle spor faaliyetlerinde böyle kalabalık ortamın oluşmaması açısından bu kararın isabetli olduğunu ifade etmek istiyorum. Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili bir Cumhurbaşkanlığı genelgesi hazırlandı. Bugün Cumhurbaşkanımız tarafından da imzalanacak. Buna göre de fevkalade bir durum olmadığı müddetçe kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi olacaktır. Dolayısıyla burada da tedbirlerin titiz bir şekilde uygulanması noktasında kamu görevlileri de üzerine düşeni bu mekanizma vesilesiyle yerine getirmiş olacaklardır. Tabii vatandaşlarımızın yurt dışına çıkışları konusu da bugün gündeme alınan başlıklardan biriydi. Tavsiyemiz yine fevkalade bir durum söz konusu olmadıkça vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini bir müddet ertelemeleri, yönündedir. Daha önce sağlık bakanımızın da ifade ettiği gibi yurt dışından Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızın da mutlaka kontrollerini yaptırarak kendilerini 14 gün tecrit etmeleri, karantina altına almaları büyük önem arz etmektedir. Bu süreci, el birliğiyle ne rehavete ne de paniğe kapılmadan, inşallah birlikte atlatma imkan ve kabiliyetine sahibiz."


 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün