Yunanistan’da İsraillilerin işlettiği göçmen okulu yandı

Yahudi ve Arap İsrailliler tarafından işletilen ve Yunanistan’a gelen Ortadoğu kökenli göçmenlere eğitim veren Uluslararası Barış ve Göçmen Çocuklar Okulu muhtemelen kundaklama sonucu yakıldı.

Dünya
12 Mart 2020 Perşembe

Son zamanlarda göçmenlerin Avrupa’ya giriş kapısı Midilli Adasında göçmenler ile polis arasında gerilim had safhada . Geçtiğimiz cumartesi günü göçmenlerin protestoları sırasında iki göçmen hayatını kaybetmişti. 

Midilli adasında bulunan okulun binasının geçtiğimiz hafta kül olması üzerine, bir açıklama yapan yöneticileri, hiçbir yere gitmeyeceklerini belirtti. Yangının kasıtlı olduğunu belirten yönetim, Facebook’a  şunları yazdı: “Şok geçirmemiz ve kalplerimizin kırık olmasına rağmen, ümitle geleceğe bakmaya devam edeceğiz.”

2017’de kurulan okul, İsrail’in Yahudi Ha Şomer Ha Tzair ile Arap İsraillilerin Ajyal adlı gençlik kuruluşlarının ortak projesi ve şimdiye kadar 3000 genç göçmene destek verdi.  Ha Şomer Ha Tzair veya Türkçesi ile gençliğin koruyucusu kurumu 1917 yılında dünya çapında Yahudi göçmenlerin gençlerine yardım için kuruldu.

Ha Şomer Ha Tzair ile Ajyal’in kurduğu okulun öğretmen ve öğrencileri, Afganistan, İran, Suriye, İsrail, Irak, Irak-Kürdistan Bölgesi, Kongo, Somali, Gana, ve Angola kökenli.

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün