Korona tehlikesi yaklaşıyor

Dünyada yüzden fazla ülkede görülen, 4 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüsü ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Korona salgınının Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek” dedi. Bakan´ın açıklamasından birkaç saat sonra, ilk vaka teyit edildi.

Dünya
11 Mart 2020 Çarşamba

Sağlık Bakanı Koca, TBMM Sağlık Komisyonunda yaptığı açıklamada “Korona salgınının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek ve sadece şunu söyleyebiliriz; henüz bu virüs tespit edilebilmiş değil” dedi.

Bakan, virüsün görüldüğü andan itibaren, birçok Avrupa ülkesinden önce önlemleri uygulamaya başladıklarını, tehlikeli olabilecek sınırları kapattıklarını ve uçuşları durdurduklarını belirtti.

“Vatandaşımızın zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamasını öneriyoruz” diyen bakan Koca, yurt dışından gelenlerin 14 gün evde kendilerini izole etmesini ve özellikle yaşlılar ve kronik hastalarla temas kurmamasını istedi.

‘Yaşam Yürüyüşü’ tarihinde ilk kez ertelendi

Holokost anma programı kapsamında her yıl düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı ‘March of the Living / Yaşam Yürüyüşü’ korona virüs tehdidi nedeniyle ertelendi. >> İBB’den sinagoglara korona temizliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Purim Bayramı öncesinde, İstanbul’daki tüm sinagogları, özel ekiplerle temizleterek dezenfekte etti. 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün