Hollandalı tren yolu çalışanları Yahudiler hakkında uygunsuz şarkı söyledi

Hollanda Ulusal Demir Yolu çalışanları bir futbol tezahüratını şarkısını, sözlerini Yahudiler hakkında uygunsuz olarak değiştirerek, trenin çağrı sisteminden hoparlörden söyledi.

Dünya
25 Şubat 2020 Salı

Hollanda Ulusal Demir Yolları (Nederlandse Spoorwegen) olay üzerine bir açıklama yaparak özür diledi, soruşturma başlattı.  

Söz konusu şarkı trenin genel anons sisteminden pazar gecesi  Tilburg- Rotterdam seferi sırasında söylendi.   Şarkının değiştirilen sözleri şöyleydi: “Yahudiler nereden geldi? İsrail’den çok uzaklardan. Süper Yahudiler orada mı yaşıyor? Evet orada… Yahudiler futbol seviyor mu? Sadece Ajax’ı destekledikleri zaman.”

Ajax, Amsterdam’ın ana futbol takımı ve taraftarları arasında çok sayıda Yahudi bulunuyor. Takımın Yahudi olmayan taraftarları da geniş toplum tarafından bazen takma bir isimle, Yahudiler olarak anılıyor.

Takımın Yahudi olmayan taraftarlarının maçlarda İsrail bayrağı sallaması yeni bir haber değil.  Antisemit girişimleri izleyen İsrailli  toplum kuruluşu CIDI,  trendeki olayı tarifin ötesinde aptalca bir hareket olarak niteledi ve kınadı.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün