Kar ne zaman yağacak?

Ve sonunda beklenilen zaman geldi. Yarıyıl tatili siz çocukların dinlenmesi için önem taşıyan bir ara olmasına rağmen, kaliteli zamana da yer verilmesi gerektiğini unutmayalım. Bu kısa denilecek tatili en iyi ve verimli şekilde değerlendirebilmek için, size özel küçük bir sürprizimin de yer aldığı, kış temalı STEAM aktivitelerimize göz atalım.

Çocuk-Aile
29 Ocak 2020 Çarşamba

Vivet Petillon Sparkes

 

STEAM ile düşünmeye, bu yılın kış aylarında en çok merak edilen konular arasında yer alan ‘kar ne zaman yağacak?’ sorusuyla başlamaya ne dersin. Bu cevabı tahmin bile etsek kar tutmadığı sürece dışarıda bir kardan adamımız olmayacak. O zaman evimizde bulunan materyallerden yola çıkarak ne yapabileceğimizi düşünelim.

Kar yağışı ve soğuk havayla ilgili daha önce yapmadığımız nasıl bir etkinlik bulabiliriz? Durum böyle olunca, bu ay STEAM etkinliklerimizin ilkine, evde kolayca bulabileceğimiz malzemelerle yapabileceğimiz kar etkinliğiyle başlamaya ne dersin? Bu etkinlik hem küçük motor kaslarının çalışmasını sağlarken hem de evin sıcacık ortamında dışarıdaki karlı havayı aratmayacak keyifli bir etkinlik olacak.

EVDE KAR

Gerekli malzemeler

1 çay bardağı mısır nişastası

Yarım çay bardağı karbonat

2 çorba kaşığı beyaz saç kremi

Plastik bir kap

Yapılışı

Plastik kabın içine önce mısır nişastası sonra karbonat ekleyip ve karıştıralım. Beyaz saç kremiyle birlikte karışımı yoğuralım. Yavaş yavaş neler olduğunu gözlemleyelim. Hazırladığın ‘Evde Kar’ keyifli vakit geçirmeni sağlayacak.

Kar ve sanat aktivitesi

Şimdi bu oynaması keyifli kar taneciklerini, çoraptan yapacağımız kardan adamla birlikte sanat aktivitesine dönüştürmeye ne dersin?

Çoraptan kardan adam  Gerekli malzemeler

1 adet beyaz çorap

2 adet küçük düğme

Küçük boncuklar

• Renkli kurdele

• Pirinç ya da elyaf

• Yapıştırıcı

• Makas

• Paket lastik

Yapılışı

İlk olarak çorabı topuk kısmının altından bir büyüğümüzün yardımıyla keselim. Paket lastikle ucunu bağlayalım. Ardından çorabı pirinç veya elyafla dolduralım. Kardan adamın kafasını oluşturacak bölümü paket lastiğiyle bağlayalım. Atkıyı boynuna, düğmeleri karnına yapıştıralım. Küçük boncuklarla göz, ağız ve burun yapalım. İşte çoraptan kardan adamımız hazır.

Şimdi bütün bunları bir adet karton üzerinde hayata geçirmek üzere hayal gücümüzü kullanalım. 

STEAM bağlantısı ve hayal gücü

Yaptığımız fen deneyi ve sanat aktivitesini birleştirmenin zamanı geldiğine göre, bir karton üzerine ister bir evi, ister bir sokağı canlandıralım. Kar tanelerini ve kardan adamı dilediğin şekilde faaliyetine eklemeye başlayabilirsin.

İşte sürpriz

Bu faaliyeti yapan ilk üç okuruma etkinlikler yapabilmesi için, STEAM Nedir? Kitabımı özel olarak imzalayıp yollayacağım. 
Resimlerini [email protected] adresine en kısa zamanda yollamanı bekliyorum. Sevgilerimle.

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün