Bloomberg aday olamasa da Demokrat adayı destekleyecek

ABD Başkanlık Seçimlerinde aday adayı olan Micheal Bloomberg, kendisi seçilemese de kampanya ekibinin Demokrat Parti adayını destekleyeceğini açıkladı.

Dünya
15 Ocak 2020 Çarşamba

Michael Bloomberg kendisi aday olamasa da Demokrat başkan adayının seçilmesine yardımcı olmak için kendi kampanya ekibinin büyük bir bölümünü yönlendireceğini belirtti.

New York eski Belediye Başkanı ve milyarder Bloomberg, başkan adayı olarak seçilmese de ülke çapında 500 kişinin seçim gününe kadar çalışmalarına devam etmeleri için ücretlerini ödeyeceğini açıkladı. Kendi kurduğu ve şimdi kendisi için 100 milyon dolarlık bir seçim kampanyası yürüten teknoloji şirketi Hawkfish de Başkan Trump’a karşı olan başkan adayını desteklemek için çalışmaya devam edecek.

Bloomberg’in kampanya yöneticisi Kevin Sheekey, NBC’ye yaptığı açıklamada “Mike Bloomberg ya aday ya da Demokrat Parti adayını destekleyen en önemli kişi olacak,” dedi ve ekledi, “Trump’ı White House’tan çıkarmaya kararlı.”

Bloomberg’in bu hareketi, başkanlık yarışına geç girişiyle Demokrat Parti’nin oylarını böleceği ve daha zayıf bir adayın başkan adayı olarak seçilmesine sebep olacağı korkularını yatıştırma çabası olabilir. Medya patronu önce aday olmayacağını söylemesine rağmen Kasımda yarışa katılmıştı. Ekibinde 30’dan fazla eyalette yüzlerce kişi çalışıyor. Sadece New York’taki merkez ofiste 300 çalışanı bulunmakta.

Anketler Bloomberg’in ülke çapında Demokrat oyların yaklaşık yüzde 5 sahip olduğunu gösteriyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün