Fransız Yahudileri Hyper Cacher cinayetlerinin 5. yıldönümünü anıyor

Dört Fransız Yahudisinin Paris’te, kaşer bir süpermarkette cihat yanlısı bir terörist tarafından öldürülmesinin beşinci yıldönümünde, yüzlerce kişi kurbanların anısına bir araya geldi

Dünya
15 Ocak 2020 Çarşamba

Paris’in doğusunda Porte de Vincennes bölgesi dışındaki Hyper Cacher anma etkinliğinde, her bir kurban adına mumlar yakıldı. Anma törenine İçişleri Bakanı Cristophe Castaner katıldı.

Fransız Yahudi cemaatlerinin çatı kuruluşu CRIF’in başkanı Francis Kalifat, dört kurbanın anısına Fransız Yahudileri tarafından “sonsuza dek değer verileceğini” belirtti.

Kalifat, konuşmasının önemli bir bölümünü, bir başka cinayetin daha ele alınışını eleştirmeye ayırdı. Üzücü olay, 2017’de gerçekleşen Müslüman dinine mensup bir adamın Yahudi komşusu Sarah Halimi’yi döverek dairesinin üçüncü katının penceresinden atıp, ölümüne neden olmasıydı. Kasım ayında temyiz mahkemesi, katilin yüksek dozda esrar kullandığı için mahkemede yargılanmaya uygun olmadığına karar verdi. Kalifat, konuşmasında “Katil, adalete teslim edilinceye dek, Halimi’yi anma hakkıyla gerçekleşmiş sayılmayacaktır. Bu karar yaraların iyileşmesini önlediği için toplumumuz için bir lekedir” dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün