Altınbaş Üniversitesinde Yeni Nesil Sürekli Eğitim Merkezi

Birçok farklı alanda eğitim veren Altınbaş Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 2018-2019 akademik yılında iyi bir performans sergileyerek 6 bin 500 kişiye ulaştı. Eğitim içerikleriyle ‘Yeni Nesil Sürekli Eğitim Merkezi’ olduklarını belirten Altınbaş Üniversitesi SEM Direktörü Orita Bebasa Papo ile hedeflerini, ulaşmak istedikleri kitleleri, rağbet gören programlarını, programlardan faydalanmak isteyen yaş gruplarını konuştuk.

Yaşam
8 Ocak 2020 Çarşamba

Edna Sarfati


Öncelikle kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

İstanbul’da doğdum. Üniversite Eğitimimi İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yabancı Diller - İngilizce bölümünde tamamladım. Mezuniyetim sonrasında Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Hazırlık Bölümü’nde ders vermeye başladım. Marmara’da çalıştığım 24 yıl boyunca, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 2000 öğrencim oldu. Bu esnada üniversite içinde çeşitli idari görevlerim ve TOEFL ile ilgili çalışmalarım devam etti. 2002 yılı itibarı ile TOEFL derslerimi üniversite dışına taşıdım. Birebir ve grup şeklinde olmak üzere birçok öğrenciyle çalışmalar yaptım. Bu arada 1,5 yıl süren yoğun bir koçluk eğitimi ve sertifikasyon süreci sonucunda ICF akreditasyonu olan bir koç oldum. Yine Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsünde “Avrupa Birliği ve Türkiye’de Yaşam Boyu Öğrenme” konusunda yüksek lisansımı tamamladım.  Kasım 2016’da o zamanki adıyla Kemerburgaz Üniversitesi’nde Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Direktörü olarak çalışmaya başladım. 2017 yılında üniversitemizin adı Altınbaş Üniversitesi oldu. Üç yıldır Altınbaş ailesinin bir parçası olarak Sürekli Eğitim Merkezi Direktörlüğü görevimi sürdürmekteyim.

Hedef kitleniz kimlerdir?

SEM’de hedef kitlemiz genellikle yetişkin olan tüm bireylerdir. Özellikle kurumlar ve belli bir alanda bilgi sahibi olmak ve sertifika almak isteyen kişiler bizim hedef kitlemizi oluşturur. İlgili sertifikalar katılımcıların meslek icra etmelerini, ya da hali hazırda icra ettikleri mesleklerini devam ettirmelerini sağlar.

SEM’de neler yapılıyor? Hangi programlar var?

SEM’de eğitimlerimizi Genel Katılıma Açık ve Firmaya Özel olmak üzere iki ayrı grup altında topluyoruz. Firmaya Özel eğitimler firmaların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmakta. Bunlara birkaç örnek olarak Finans, İnsan Kaynakları, Satış – Pazarlama ve Dil Eğitimlerini verebilirim. Ayrıca bankalar özelinde Genel Bankacılık, Mevzuat ve Müfettişlik sınavına hazırlık eğitimleri veriyoruz. İkinci grup olan Genel Katılıma Açık eğitimlerimizin büyük bir bölümünü ise eğitim izni alarak vermekteyiz. Bu eğitimler Adalet Bakanlığına bağlı Daire Başkanlıklarının bizi ilgili eğitimler için İstanbul ve/veya Türkiye genelinde akredite etmesiyle verebildiğimiz eğitimlerdir. Bunlara örnek hukuk eğitimi almış kişiler için düzenlediğimiz Arabuluculuk Eğitimini, ayrıca Bilirkişilik, Uzlaştırma ve Konkordato Komiserliği gibi eğitimleri sayabilirim. Ancak Genel Katılıma açık herkesin katılabileceği oldukça eğlenceli ve bir o kadar da öğretici eğitimlerimiz de bulunmakta. Örneğin Yaratıcı Yazarlık ve Çocuk Öyküleri ve Masal Yazma Atölyemiz, Profesyonel Koçluk Sertifika Programımız, Gani Müjde ile Senaryo Yazma Eğitimimiz ve Müzik Eğitimlerimiz herkese açık eğitimlerimize sadece birkaç örnektir.

En ilginç ve rağbet gören program hangisi?

2020 yılı için oldukça talep göreceğine inandığımız birçok güzel eğitimimiz var. Yurt Dışı Müzik Okullarına Hazırlık, Caz Teori ve Armoni ve Şan dersleri, Podcast hazırlama eğitimi, 3D Modelleme Animasyon ve Printing Atölyesi, Film Yapım Atölyesi ve hali hazırda üzerinde çalışmaya devam ettiğimiz birçok program mevcut. Farklı programlar belli dönemlerde rağbet görmekte. Ancak akredite eğitimlerimizin hepsi ve üç yıldır kesintisiz devam ettiğimiz Yaratıcı Yazarlık Atölyemiz her zaman çok rağbet görmekte. 2018-2019 akademik yılında sertifika verdiğimiz katılımcı sayısı neredeyse 6500 kişiye ulaştı. 2019-2020 yılında rekorumuzu yenilemeyi ve 10.000 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Hangi yaş grupları bu programdan yararlanabilir?

Yaşam Boyu Öğrenim, dinamikleri gereği okul sonrası başlayan ve dolayısıyla da yetişkin bireylerin katıldığı bir süreç... Ancak Genel Katılıma Açık ve belli bir diploma talebi olmayan tüm programlara öğrenciler de katılabilir. Bu yıl ünlü caz sanatçısı, kompozitör, piyanist ve eğitmen Ali Perret ile başladığımız Yurt Dışı Müzik Okullarına Hazırlık Programı özellikle lise öğrencilerinin ilgisini çekmekte olan harika bir program. Lokasyonumuz gereği de katılımcılar İstanbul trafiğine hiç takılmadan metro ile gelmekte ve bundan dolayı memnuniyetlerini sürekli olarak dile getirmekteler.

Son olarak okuyucularımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Sürekli Eğitim, içinde yaşadığımız çağın olmazsa olmaz bir parçası. Dijital teknolojideki olağanüstü hızlı gelişmeler nedeniyle artık diplomaların belli bir süre sonra yetersiz kaldığını görmekteyiz. Ayrıca daha önceki dönemlerde meslek sayılıp, para kazandıran birçok iş maalesef artık önemini yitirmekte. Hızla akan bilgi ve rekabet ortamında kendimizi ve kurumumuzu sürekli yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Çağımızda değişime direnen ve doğru tercihleri yapmayan bireylerin ve firmaların işlerini devam ettirmeleri mümkün olamamakta. Sürekli Eğitim Merkezleri ve özellikle bizim ‘Yeni Nesil’ diye adlandırdığımız Sürekli Eğitim Merkezimiz bu ihtiyacın giderilmesi noktasında çok önemli bir yer tutmakta. Altınbaş SEM olarak ‘Yeni Nesil’ iddiamızın gereği alanlarda eğitimlerimize önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz. Altınbaş Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi web sayfamızdan vermekte olduğumuz eğitimlerin büyük bir bölümünü görmek mümkün. Okuyucularımız ayrıca [email protected] adresimize mail atarak eğitimlerimizle ilgili soru sorabilirler. Üniversitemizin İstanbul’un üç ayrı noktasında yerleşkesi olup, biz Gayrettepe’de çok merkezi bir noktada konumlanmış bulunmaktayız. Eğitimlerimiz bazen gece 11.00’e kadar ve hafta sonları da devam ediyor. Kendisini ve işini geliştirmek, çağa ayak uydurmak isteyen herkesi bekleriz.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün