Kongre’de Yahudi Demokratlar, Trump’ın Stephen Miller’ı görevden almasını istedi

Dünya
25 Aralık 2019 Çarşamba

ABD’de, Yahudi Demokrat 25 meclis üyesi, Başkan Donald Trump’ı politika başdanışmanı Stephen Miller’ı görevden almaya çağırdı.

Kongre üyeleri cuma günü Başkan’a gönderdikleri mektupta Miller’ın göç konusundaki sert görüşlerinin yanı sıra son dönemde açığa çıkan e-postalarında aşırı sağcı haber sitesi Breitbart News’a beyaz milliyetçilerin görüşlerine yer vermesi konusunda desteği de yer alıyor.

Üyeler taleplerinin yer aldığı mektupta, “Amerika’da üst seviyelerde antisemitizm, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve beyaz üstünlüğü yaşanmakta. Dolayısıyla hükümetimizde veya herhangi bir başkanlık kadrosunda bu tür görüşleri öne süren insanlar için yer olmamalı” ifadelerini kullanıyor. 

Yakın zamanda basına sızan e-postalarda Miller, Breitbart muhabirine beyaz ırkın üstünlüğünü savunanların popüler haber sitesi olan VDare’in adreslerini gönderiyor ve Jean Raspail’ın yazdığı 1970’lerde beyaz milliyetçiler için ideolojik temel bir belge haline gelmiş ırkçı Fransız romanı ‘Azizlerin Kampı’nı okumasını tavsiye ediyor. Bununla birlikte, beyaz bir milliyetçi olan Dylann Roof’un Güney Carolina’da bir kiliseye ateş açıp ibadet eden dokuz kişiyi öldürdükten sonra Konfederasyon anıtlarının ve bayraklarının kaldırılmasına sitem ediyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün