İngiliz İşçi Partisi azınlıklara yönelik videosuna Yahudileri katmadı

Dünya
4 Aralık 2019 Çarşamba

İngiltere’de yaklaşan seçimler öncesinde, muhalefetteki İşçi Partisi, azınlıklara yönelik bir reklam videosu yayınladı. “Çeşitlilik bizi en güçlendiren şeydir” temalı ve bir dakikadan uzun süren videoda, İngiltere Parlamentosu Gölge Kadınlar ve Eşitlik Bakanı bir konuşma yaparak, İşçi Partisinin başörtüsü, türban veya haç takan herkese destek olacağını söylüyor.

Videonun içeriğinde Yahudilere seslenmemesi tepkilere neden oldu. Yahudi Liderler Konseyi Başkanı Jonathan Goldstein, videoyu ‘sıra dışı ve ürkütücü’ olarak nitelendirdiği açıklamasında, “Böyle gergin bir zamanda, Yahudi Cemaati’nin azınlıklara dahil edilmediği bir videoyu kasten çekmek ve yaymak, İşçi Partisinin Yahudiler konusundaki kör noktasını açıkça ortaya sermektedir. Bu video, bu partinin İngiliz Yahudi Cemaati’ni ve antisemitizmi, diğer cemaatler ve ırkçılık sorunu ile bir dahi tutmadığına işarettir. Buna ancak kan dondurucu denilebilir. Muhalefetteki tavırları buysa, hükümet olsalar neler yapacaklarını düşünün,” dedi.

 

 

Ünlü İngiliz aktör, İşçi Partisini antisemitizm nedeniyle ağır dille eleştirdi

Luciana Berger’in kampanyasını destekleyen ünlü Aktör Hugh Grant, İngiliz İşçi Partisi yönetiminin parti içi antisemit unsurların kökünü kazımak için neredeyse hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Finchley ve Golders Green Seçim Bölgesinden Liberal Demokrat Parti adayı Luciana Berger’in kampanyasına katılmasından hemen sonra bir açıklama yapan Aktör, Boris Johnson’ın elini sıkma ihtimalinin de oldukça düşük olduğunu belirtti.

Grant, Finchley’deki Woodhouse Sixth Form College’da Liberal Demokrat partili aktivistlere hitaben yaptığı konuşmada, Luciana Berger’i Jeremy Corbyn’in partisinden ayrılması nedeniyle çok takdir ettiğini dile getirdi.

İngiltere Baş Hahamı Ephraim Mirvis’in geçtiğimiz hafta İşçi Partisine yönelik eleştirileri için ne düşündüğü sorulan Grant, “İşçi Partisi içinde antisemit unsurların olduğunu düşünüyor muyum diye soruyorsanız, cevabım evet” dedi. Grant cevabına şöyle devam etti: “İşçi Partisi yönetiminin bu unsurların kökünü kurutmak için yeterli bir şey yapıp yapmadığını soruyorsanız, ona da cevabım hayırdır.”

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün