Dubai’de İsrailli ve Suriyeli gençler dünyayı kurtarmak için yarıştı

Dubai’de düzenlenen Robot Olimpiyatlarında dünyanın dört köşesinden gelen gençlerden oluşan takımlar dünyanın karşı karşıya olduğu çevre felaketlerine karşı çözüm bulmak için yarıştı.

Dünya
4 Kasım 2019 Pazartesi

Aralarında Suriyeli mülteciler ve İsrail takımının da olduğu yarışmalarda 190 farklı ülkeden gençler yer aldı. First Global Challenge adlı organizasyon tarafından düzenlenen yarışma daha çok, insanoğlunun doğaya verdiği zararları önlemeye yönelik çözümler arıyor. 

Organizasyon Başkanı Dean Kamen’in yarışmanın düzenlenmesi ile ilgili yaptığı yorumdaki ifadesi de tüm Ortadoğu ülkelerine  barış mesajı şeklindeydi: “Ortadoğu’nun yetişkinleri bir türlü oyunu barış içinde oynamayı beceremedi, şimdi kendi başımıza açtığımız problemleri çözmek gençlere kaldı.”

Kamen şöyle devam etti: “Büyük bir küresel felakete doğru sürükleniyoruz, iklimin ısınması, kutuplarda buzulların erimesi, kuş gribi, terörizm; gerisini siz biliyorsunuz zaten… Bu durumdan endişeliyiz. Bugün dünyamızın problemlerini çözmek için her zamankinden daha çok teknolojiye muhtacız. Bu dünya bizim, o hayat kaynağımız. Çocuklarımıza teknolojiyi yok etmek için değil hayat vermek için kullanmayı öğretmek en büyük sorumluluğumuz.”

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün