İsrail’de Başsavcı, Netanyahu’nun avukatlarını dinlemeye başladı

İsrail’de, Başbakan Netanyahu hakkındaki yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamaların yer aldığı üç ayrı dosya ile ilgili olarak avukatların dinlenmesine başlandı.

Dünya
3 Ekim 2019 Perşembe

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, Netanyahu hakkındaki üç ayrı dosya nedeniyle avukatlarını dinlemeye başladı. Adalet Bakanlığı binasında gerçekleştirilen dinlemede Netanyahu'nun on avukatı hazır bulunurken kendisi ise dinlemeye katılmadı. 

Mandelblit, ilk olarak 4000 numaralı dosyaya ilişkin Netanyahu'nun avukatlarını dinleyeceğini açıkladı. Daha sonra diğer dosyalara geçileceği, tüm dinlemelerin ise dört gün sürmesinin tahmin edildiği belirtildi.

Başsavcı, dinlemelerin ardından hakkındaki rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma nedeniyle Netanyahu hakkında dava açılıp açılmayacağına karar verecek. Mandelblit’in kararını ne zaman açıklayacağı bilinmezken, basın kararın aralık ayı sonunda açıklanacağını iddia ediyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında üç ayrı dosya bulunuyor. ‘4000 numaralı’ dosya olarak nitelendirilen dosya telekomünikasyon yolsuzluğu suçlamalarını içeriyor. Başbakan Netanyahu’nun, Shaul Elovictch'in sahibi olduğu Bezeq medya şirketine ait bir internet sitesinde, ailesi lehine haberlere yer verilmesi karşılığında şirkete 276 milyon dolar değerinde mali imtiyaz sağladığı iddia ediliyor.

‘1000 numaralı’ dosyada Netanyahu'nun 2007 - 2016 arasında iş adamlarından hediye olarak aldıkları incelenirken ‘2000 numaralı’ dosyada da Netanyahu için, "rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevini kötüye kullandığı" yönünde suçlamalar yer alıyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün