Netanyahu, hakkında açılan davanın oturumunun naklen yayınlanmasını istiyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aleyhinde açılmış olan davanın, ön mahkeme oturumunun İsrail halkına naklen yayınlanmasını istedi.

Dünya
27 Eylül 2019 Cuma

Netanyahu Facebook sayfasına koyduğu video mesajda şu ifadeleri paylaştı: “Kamuoyunun, üç yıl boyunca basına sızan haberlerden, taraflı açıklamalardan,  hakkımdaki öğrendiği iddiaları bir de benim tarafımdan duymasının zamanı artık geldi.

Size olup biteni hiçbir sansür, kısıtlama, aracı olmadan bizzat mahkemede anlatacağım. Saklayacak hiçbir şeyim olmadığı gibi, her şeyin de İsrail halkı tarafından bilinmesini istiyorum. Bu benim biricik talebim, tüm ön mahkeme oturumunun naklen yayınlanması. Böylece gerçek ortaya çıkar, adalet yerini bulur.” 

Ancak Başbakan’ın talebi İsrail Yüksek Mahkemesi Başkanı Avichai Mandelblit tarafından perşembe günü kamuoyuna yapılan bir açıklama ile  reddedildi. Mandelblit, Netanyahu’nun talebinin geçmişte görülmemiş ve kanunsuz olarak niteledi. Resmi olmayan kaynaklara göre de, Yüksek Yargıç Mandelblit; “Netanyahu’nun  dava oturumunun naklen yayınlanma iznini halka değil, bana sorması gerek” dedi.

İsrail kanunları gereği ön mahkeme oturumunda Başbakan Netanyahu ‘nun savunması dinlenecek, kanıtlar ortaya konulacak, şahitlerin ifadesi dinlenecek. Yüksek Yargıç Mandelblit bu oturum sonunda İsrail Başbakanı’nı suçlayıp suçlamayacağına karar verecek.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün