Yahudi Demokratlar’dan Trump’ın azil soruşturmasına destek

Amerikan Yahudi Demokratlar Konseyi (JDCA) Amerikan Temsilciler Meclisinin Demokrat vekillerinin önayak olduğu Başkan Donald Trump’ın azil soruşturmasına destek veriyor.

Dünya
26 Eylül 2019 Perşembe

Demokratların kontrolünde olan Amerikan Temsilciler Meclisi açacağı soruşturma ile Başkan’ın seçim propagandası kapsamında anayasayı ihlal edip etmediğine karar verecek.

JDCA Başkanı Halie Soier yazılı bir açıklama yaparak şunları belirtti: “Demokratların aldığı karar Amerikan anayasası ile tam bir uyum içinde ve demokratik bir toplumun yapması gerekendir.  Başkan kanunlara karşı gelmiş kendi siyasi çıkarlarını ülkenin çıkarları üstünde tutmuştur.”

Yapılan suçlama ABD Başkanı'nın Ukrayna Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeyle ilgili. İddiaya göre Trump 2020 Başkanlık seçimlerindeki olası rakibi Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın bir açığını bulması için  Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’e  baskı yaptı.

Trump, Biden'ın ABD Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde, Ukrayna krizi yaşanırken, Biden ailesinin yasaları çiğnemiş olabileceğinden şüphelenerek, bu durumu rakibine karşı kullanmak istedi. 

Donald Trump’ın miting ve basın toplantılarında sık sık Demokrat başkan adaylarından Joe Biden ile oğlunun soruşturulması gerektiğini söylemiş olması da ayrıca dikkat çekiyor. 

Ancak Donald Trump’ın bu soruşturma ile görevden alınması pek olası gözükmüyor. Temsilciler Meclisi bu soruşturmada azil kararı alsa da dosya Senato’dan geçmek zorunda. Kanun gereği Senato ayrı bir komisyon kurarak sorgulamayı yeniden yapmalı. Azil kararı çıkartmak için Senato’nun üçte iki çoğunluğu gerekiyor, bu da Cumhuriyetçilerin kontrolünde olan Senato’da çok düşük bir ihtimal.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün