Nazi sloganını kullanan Amerikalı komutan görevden alındı

ABD’de askere alma şubesinde çalışan bir Amerikalı komutanın elektronik olarak paylaştığı notta “Arbeit Macht Frei / Çalışmak sizi özgür kılar” ibaresini kullandığı ortaya çıktı

Dünya
28 Ağustos 2019 Çarşamba

İfade, çalışanların bitirdiği işler ve kontratlara göre ekstra haklar kazanabileceğini anlatan bir bölümün başlığı olarak kullanıldı. “Çalışmak sizi özgür kılar” anlamına gelen söz, Auschwitz Ölüm Kampının kapısında yer alıyordu.

Notta bu ibarenin kullanıldığı, paylaşılan “Amerikan Askere Alma Gerçeği” başlığında bir tweet ile ortaya çıktı. Söz konusu tweet’te Auschwitz kampının girişinin fotoğrafı da yer alırken elektronik olarak dağıtılan notta bu fotoğrafın yer almadığı belirtildi.

Haberi duyuran ABD askeri gazetesi Star and Stripes, Amerikan Askere Alma Dairesi Sözcüsü Kelli Brand’e konuyu sord. Brand konunun hâlâ soruşturma altında olduğunu ve soruşturma bittikten sonra uygun eylemin yapılacağını belirtirken Amerikan ordusuna giren tüm bireylerin yüksek ahlaki ve etik standartlara tabi olduğunu, bu değerleri benimseyemeyen kişilerin hareketlerinden mesul tutulacağını ekledi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün