Alman futbol takımından taraftarlarının antisemit tezahüratına tepki

Alman futbol takımı, taraftarlarını maç sırasında yaptıkları antisemit ve ırkçı tezahüratları için kınadı.

Dünya
28 Ağustos 2019 Çarşamba

Almanya 3. Lig takımı Chemnitzer FC, Bayern Münih II ile maçından sonra alışıldığı gibi deplasmana onlarla birlikte gelen taraftarlarını selamlamadı. Deutsche-Welle haberine göre, bunun sebebi taraftarlarının maçın ikinci yarısındaki ırkçı ve antisemit tezahüratlarıydı.

Taraftarlar tezahürat ederken, kulübün Spor Direktörü Thomas Sobotzik’i “Yahudi domuz” diye çağırdılar ve “En azından Daniel Frahn zenci değil” diye bağırdılar. Sobotzik, ağustos ayının başında, takım kaptanı Frahn’ı, sürekli olarak aşırı sağcı taraftarlarına destek olduğu için kovmuştu.

Takım, “Taraftarların tezahüratları toplumumuzda asla kabul edilemez,” açıklamasında bulundu ve taraftarları, haklarında yasal işlem yapmakla tehdit etti.

Takım, sağcı taraftarlarıyla birkaç aydır süregelen bir çatışma içinde. Mart ayındaki bir maç sırasında taraftarlar, yerel bir aşırı sağcı lider ve takımın güvenlik şirketinin eski başkanı olan Thomas Haller onuruna saygı duruşunda bulunarak bir pankart açmıştı.

Doğu Almanya’nın Saksonya eyaletindeki Chemnitz şehri, aşırı sağcı ‘Nasyonal Sosyalist Yeraltı’ terör örgütü ile ilişkileri bulunduğu bilinen köklü bir neo-Nazi ağına ev sahipliği yapıyor

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün