‘Derin Akıntı’ Heybeliada Ruhban Okulunda

Marmara Denizi su altı yaşamından yola çıkan Alper Aydın, Hera Büyüktaşcıyan ve Sibel Horada, Özge İnal’ın danışmanlığındaki ‘Derin Akıntı’ sergisi ile Heybeliada Ruhban Okulunda bir araya geliyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
28 Ağustos 2019 Çarşamba

DERİN AKINTI // DEEP CURRENT

Marmara Denizi su altı yaşamından yola çıkan Alper Aydın, Hera Büyüktaşcıyan ve Sibel Horada, Özge İnal’ın danışmanlığındaki ‘Derin Akıntı’ sergisi ile Heybeliada Ruhban Okulunda bir araya geliyor. Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen sergide, mekâna özgü yerleştirmeler ve dernek bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalara dair Serco Ekşiyan ve Ferhan Coşkun’un su altı fotoğraf ve videolarından oluşan belgeler yer alıyor. Sergi, 22 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek. 

Alper Aydın, tüm dünyada olduğu gibi Adalar bölgesi denizinin derinlerinde de canlı popülasyonuna ve mercan resiflerine ağır zararlar veren, avlanma sırasında kayalara takıldığı için denizde bırakılan ve dipte pasif avlanmaya devam eden hayalet ağları materyal olarak kullanıyor ve okulun bahçesine ‘İstenmeyen Misafir’ isimli heykelini yerleştiriyor.

Hera Büyüktaşcıyan, ‘Kılçık III ve IV’ başlıklı iki yerleştirmesinde zamanın ağlarına takılıp, yitip giden, diplerde her geçen gün üzerine eklenen hafıza parçacıklarıyla kemikleşen geçmişin hayaletlerinin fısıltılarını gün yüzüne çıkarıyor. Sibel Horada, Ruhban Okulunun kullanılamayan sınıflarından birinde, göç halindeki bir mercan popülasyonunun bireylerini ağırlıyor. 

 

Kovacs’dan Zorlu %100 Studıo’da üç konser!

Hollanda’nın Eindoven kentinde öğrenimini tamamlayıp, açık mikrofon gecelerindeki performansıyla adından söz ettiren Kovacs, yıllar içinde karanlık çekiciliği ile tüm dünyayı büyüledi. Amy Winehouse ve Nina Simone gibi efsanelere özgü müzikal yeteneği, 60 milyonu geçen YouTube izlenmesi, kazandığı çeşitli ödüller, global festival performansları ve aykırı imajı ile kuşkusuz günümüz en önemli soul pop yıldızlarından biri Kovacs…

Sanatçıyı 2, 4 ve 5 Eylül geceleri, Zorlu %100 Studio’da izleyebilirsiniz. 

‘Artweeks@akaretler’ üçüncü kez sanatseverlerle buluşuyor

3 Eylül günü başlayacak olan Artweeks@Akaretler, üç hafta boyunca yerli ve yabancı sanatçıların eserlerini Akaretler Sıraevler’de ağırlayacak. Yeni eklenen binalar ve sergi alanlarıyla büyümeye devam eden Artweeks@Akaretler’in üçüncü edisyonuna; Aria, Ambidexter, Gama, Baraz, Artnivo, artSumer, Mixer, Empire Project, Krank, Martch Art Project, Anna Laudel, Ferda Art Platform ve MERKUR galeri sanatçılarından oluşan karma sergilerle katılıyor. Japonya’da yaşayan sanatçı Ercan Akın, küratörlüğünü üstlendiği ve on sanatçının seçkilerinden oluşan ‘Kusurlu Güzellik’ sergisiyle, Şerife Bilgili Ercantürk ise ilk kişisel sergisiyle yer alıyor.

Koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu, koleksiyonunda yer alan Ardan Özmenoğlu önderliğinde, 35 sanatçıyı buluşturduğu ‘Absürd’ sergisiyle Sıraevler No:55’te sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Evliyagil Müzesi Beral Madra küratörlüğünde ‘Düşünme İkonları: İmgeler ve Metinler’ sergisiyle, Agah Uğur koleksiyonunda yer alan ve ‘Göç’ konusunu ele alan video yerleştirmeleriyle, genç koleksiyoner Hacı Sabancı ise koleksiyonundan bir kesitle Sıraevler No:37-39’da yer alıyor.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün