Trump yeni silah yasası için çağrıda bulundu

ABD’de iki gün içinde Teksas ve Ohio’da arka arkaya silahlı saldırılarda toplamda 29 kişinin hayatını kaybetmesi ve 50’den fazla kişinin yaralanması ülkeyi şoke ederken, ABD Başkanı Donald Trump daha sıkı bir silah yasası için çağrıda bulundu.

Dünya
6 Ağustos 2019 Salı

Reuters haberi verirken yaptığı yorumda, ABD Başkanı’nın bu çağrısını beklenmeyen siyasi bir hareket olarak niteledi.

Trump, Kongre’nin hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi kanadının bir araya gelerek silah edinmeyi zorlaştıran federal bir yasa çıkarılması için ortak çalışmasını istedi.

Başkan Trump çıkarılacak yeni yasanın özellikle kişilerin geçmişlerinin detaylı incelenmesini şart koşmasını talep ediyor.  Trump şunları ifade etti: “El Paso ve Ohio’da olduğu gibi masum insanların bir hiç uğruna ölmesine daha fazla müsaade edemeyiz.  Cumhuriyetçi ve Demokratlar bir araya gelmeli ve özellikle silah alacakların geçmişini iyice irdeleyen bir yasa çıkarmalı. Belki de bu yasa, en çok ihtiyacımız olan yeni iltica yasası ile birleştirilmeli. Bu trajik olay belki de bu yasanın çıkmasına sebep olur.”

Saldırılar seçim hazırlıklarının başladığı ABD’de  siyasetin ana gündemine oturmuş durumda. Demokratlar başta olmak üzere Başkan  aday adayları  Trump’ı, Ortadoğu ve Latin kökenli mültecileri hedef göstermekle suçluyor.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün