5 Ağustos 1962: Dünya efsanevi sarışın Marilyn Monroe’yu kaybetti

Hollywood’un efsanevi sarışını, film yıldızı Marilyn Monroe, 5 Ağustos 1962’de evinde aşırı uyuşturucudan ölü bulunmuştu.

Dünya
5 Ağustos 2019 Pazartesi

Monroe, ünlü tiyatro yazarı Arthur Miller ile 1956 yılında evlenmişti. Düğünde geleneksel Yahudi nikahını Rav Robert E. Goldburg kıymıştı. Goldburg Monroe’nun Yahudiliğe geçmesi ile ilgili tüm eğitimlerinde de gözlemci ve danışman olarak rol almıştı.

Aynı zamanda, 60’lı yılların ABD’sinde dikkat çeken bir solcu olan Goldburg, ünlü sarışın yıldızın doğuştan Yahudi kültürüne hayran bir karakter olarak tarif ediyor.Goldburg’a göre Monroe’nun, kendisini fazla akıllı biri olarak görmemesine rağmen, akıllı ve entelektüel insanlara karşı büyük bir sevgi ve saygısı vardı.

Monroe, çeşitli fırsatlarda Rav Goldburg’a ünlü Yahudi Fizikçi Albert Einstein’a hayran olduğunu, Einstein’ın kocası Miller’dan sonra hayatta ikinci kahramanı olduğunu belirtmişti.Goldburg’un hatıralarına göre Monroe, Einstein’ı büyük bir bilim adamı olması dışında insancıl düşünceli büyük bir sosyalist olarak da görüyordu.

Monroe, Yahudi inancına geçmesindeki sebepleri ise, Yahudi kültürünün dayandığı aile hayatı kavramı ve rasyonalizm olarak açıklıyordu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün