Berlin’de hahama saldırı

Berlinli haham Yehuda Teichtal 23 yıldır Berlin’de çalıştığını hiçbir zaman böylesine bir saldırı ile karşılaşmadığını belirtti.

Dünya
1 Ağustos 2019 Perşembe

Yahudi Habad Kuruluşu adına Berlin’de yaşayan Rav Teichtal’a yaklaşan  kimliği belirsiz saldırganlar kendisine Arapça sözlü saldırıda bulunduktan sonra tükürdü ve ardından olay yerinden kaçtı. Alman medyasına saldırı sebebi ile Die Welt yayın kuruluşu aracılığı ile bir açıklama yapan Rav Teichtal, son zamanlarda bu tip saldırıların arttığını, ancak  çoğunluk Berlinlilerin Yahudileri kendi kimlikleri ile sokakta görmek istediğine inandığını belirtti. Habad hahamı ayrıca bu tip sözlü saldırı ve hakaretlerden korkulmaması gerektiğini de ifade  etti.

Rav Teichtal şöyle devam etti: “Kesinlikle kendimizi, kimliğimizi gizlemeyeceğiz, biz her şeye rağmen, sevgi şefkat, aşk, tolerans diyalog ve eğitimden oluşan kalemizi inşa etmeye her zaman devam edeceğiz.” 

Berlin’de 2018’de 1800 antisemit saldırı oldu. Bir önceki yıla göre antisemit saldırıların yüzde 20 arttığı rapor ediliyor. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün