Şimdinin Peşinde

İstanbul Modern, ‘Şimdinin Peşinde’ adlı koleksiyon sergisiyle günümüz dünyasında insanlık hallerine odaklanıyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Temmuz 2019 Çarşamba

İnsanın kentle, doğayla, fiziki çevresiyle ve kendi benliğiyle olan ilişkisini; tarihsel, toplumsal ve kişisel bağlamda irdeleyen yapıtları bir araya getiriyor. Bunun yanı sıra sergi, bugünün dünyasında ortaya çıkan görsel ve işitsel yeni uyaranların insan duygulanımı üzerindeki etkilerine de ayna tutuyor. Birçok sanatçının katıldığı sergide, Murat Akagündüz, Rasim Aksan, Alaettin Aksoy, Sarah Morris, Hans Op de Beeck, Angel Otero, Sarkis, Güneş Terkol, Canan Tolon, TUNCA, Ömer Uluç gibi isimler de yer alıyor.

OMARA PORTUONDO ‘THE LAST KİSS’ TURNESİ KAPSAMINDA İSTANBUL’DA

Yarım yüzyılı aşan sanat hayatına Grammy  dâhil sayısız ödül sığdıran, Latin müziğinin kraliçesi Omara Portuondo, ‘Omara Es Cuba – The Last Kiss’ turnesi kapsamında İstanbul Life Park’ta sevenleri ile buluşacak. Küba’nın efsane grubu Buena Vista Social Club’ın Divası, 3 Ağustos akşamı, geride bıraktığı hatıralarını ve şarkılarını dünyada en çok sevdiği şehirlerden biri olan İstanbul’da hayranlarıyla paylaşacak. 89 yaşındaki ünlü sanatçının ‘Guitarra en Son Mayor, Lágrimas Negras, Siboney, Veinte Años’  gibi unutulmaz şarkılarını seslendireceği konser uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

‘Theotokia 2019’ KÜLTÜR SANAT BULUŞMALARI

Yeniköy’ün en eski kurumlarından biri olan Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı, 28 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında bu yılın ikinci  ‘Theotokia’ etkinliğini gerçekleştiriyor.  Kuruluş amacı ibadet, eğitim, filantropik ve sosyal konular olan vakfın, son on yılda kültürel ve sanatsal faaliyetlere de yer veriyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek etkinlik çerçevesinde Yeniköy Panayia Kilisesi avlusunda müzik, kitap tanıtımı, şiir söyleşileri, sergi ve sohbet buluşmaları düzenlenecek. Etkinlikler saat 19.30’da yer alacak.

Program: 28 Temmuz’da tanıtım atölyesi ‘Discovering Yeniköy’; 4 Ağustos’ta kitap tanıtımı ‘Mermer Adası: Marmara Adası Seyahatleri’ - Dr. İoannis Papachristou; 22 Ağustos’ta Konser ‘İstanbul’un Şarkıları İstos Korosu’; 25 Ağustos’ta Konser ‘Nikos Kourkoulis’, 1 Eylül’de Kitap Tanıtımı ‘Bizans’tan Tanzimat’a: Skarlatos Bizantios’un Constantinople’ü’ (1851).

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün