Florida’da lise müdürü: “Holokost’un olduğu kesin değil”

Florida’da Spanish River Lisesi Müdürü, II. Dünya Savaşı’nda yaşananlarla ilgili tarih dersinin içeriği hakkında soru soran bir veliye, “Hepimiz Holokost’un gerçek olduğuna inanmak zorunda değiliz” şeklinde cevap verdi.

Dünya
8 Temmuz 2019 Pazartesi

Ancak Okul Müdürü Willam Latson, yanıtının velilerde yarattığı infial üzerine yerel gazeteye resmi bir açıklama yaparak, verdiği cevabın şahsi ve profesyonel eğitim felsefesini yansıtmadığını belirtti. Latson açıklamasında ayrıca, Holokost’ta yapılan insanlık suçlarını kabul ettiğini, 10. sınıfa gelmiş tüm öğrencilerin de Elie Wiesel’in Gece adlı kitabını okuduğunu belirtti.

Latson okulun Holokost konusunda asgari mecburi müfredatı aşan bir eğitim verdiğini, veliye verdiği cevabın Holokost konusunda bir duruş sergilemek manası ile söylenmediğini belirtti.

Latson, 2011 yılından beri, 2500 öğrencisi olan Spanish River Lisesinin müdürlüğünü yapıyor.Okul, bölgenin Yahudi öğrenci sayısı en yüksek okullarından biri.Latson hakkında Holokost’u inkâr manasına gelen sözleri dolayısı ile herhangi bir disiplin kovuşturması açılmadı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün