İsrail´in güneyinde yaşayanlar Hamas’ın insan hakları ihlali için BM’ye başvuracak

BM’ye yapılacak başvuruda İsrail’in güney şehirlerinde yaşayanlar Hamas’ı insan haklarını ihlalle suçlayacak.

Dünya
3 Temmuz 2019 Çarşamba

İsrail’in güney şehirlerinde yaşayanlar Birleşmiş Milletlere başvuruda bulunarak Gazze Şeridi’nin yönetimini elinde bulunduran ve İsrail’i yok etmeyi hedefleyen Filistinli terör örgütü Hamas’ı insan haklarını ihlal etmekle suçlamaya hazırlanıyor.

Planlanan başvuru, hafta sonu İsrail hükümeti ile Hamas arasında yenilenen resmi olmayan ateşkese rağmen Gazze’den İsrail’e yakıcı, yangın çıkarıcı aletlerin atılmaya devam edilmesi nedeniyle yapılacak. Yakıcı ve yangın çıkarıcı aletlerin atılmasından etkilenen İsrail’in güney bölgelerinde yaşayanlar ve yerel siyasi liderler BM’ye bağımsız başvuruda bulunmanın yasal koşullarını araştırıyor.

Gazze’ye en yakın bölgelerde yaşayanlar geçtiğimiz yıllarda Filistinli terör örgütlerinin sayısız roket ve havan saldırısına da maruz kalmıştı. Geçtiğimiz sene haftada bir sınırda gerçekleşen protesto gösterilerine binlerce Gazzeli gösterici katılmış, sınırdaki güvenlik çitlerini aşmak isteyenlerin çıkardığı olaylar ve olayların bastırılması sırasında şiddet olayları gerçekleşmişti.

Gazze’den neredeyse aralıksız atılan yakıcı ve yangın çıkarıcı aletler İsrail’in tarım sektörüne ve yabani hayatına zarar veriyor. İtfaiye yetkililerinin verdiği bilgilere göre yalnızca bu hafta Gazze’den atılan kundaklama amaçlı uçan balon şeklindeki aletler nedeniyle 100’den fazla yangın çıktı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün