UÖMO’nun 104. yıl mezuniyet törenlerinin ardından geriye güzel anılar kaldı...

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise mezuniyet törenleri bu yıl da UÖMO’da büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Mezun olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, mezun etmenin gururunu paylaşan eğitimciler, mezuniyetlere şahitlik etmenin onurunu alkışları ile ifade eden veliler ve konuklar huzurunda öğrencilere diplomaları ve sertifikaları dağıtıldı.

Toplum
3 Temmuz 2019 Çarşamba

UÖMO Anaokulu 5 yaş öğrencileri, İngilizce sahneledikleri Noah Müzikali’nin ardından ilk mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Muhteşem bir sahne performansının ardından mezuniyet sertifikalarını gururla alan anaokulu öğrencilerini aynı gün ilkokul heyecanı da sarmıştı bile… 

 

4. sınıf öğrencileri mezuniyet töreninin ardından, hayallerini balonlarla gökyüzüne ulaştırdı.

Hahambaşı Rav İsak Haleva ve eşinin katıldığı tören, bembeyaz kıyafetleri ile sahnede yerini alan 4. sınıf öğrencilerinin büyük bir gururla söylediği İstiklal Marşı ve UÖMO Okul Marşı ile başladı. Törende konuşma yapan UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi, okul yıllarında kazanılan arkadaşlıkların bir ömür boyu sürdüğünü ve bu paha biçilmez değerin yaşam sürecindeki önemini anlattı. Kaspi’nin sözleri konuklar tarafından uzun süre alkışlandı. İlkokul Müdürü Emine Kandemir ise, “Sanki daha dün, okula başladığınız gündü. Ürkek adımlarla bu sahneye ilk adımlarınızı atmıştınız. Bugün büyük bir gururla mezuniyet töreni için yine aynı sahnede yerlerinizi aldınız” diyerek öğrencilerine seslendi. Dört yıllık süreçte öğrencilerin üzerinde emeği geçen akademik kadrosuna ve velilerine teşekkür etti. 2019 UÖMO İlkokul birincisi Reyna Haleva plaketini ve sertifikasını dedesi Hahambaşı Rav Haleva, babası Rav Naftali Haleva ve üniversite eğitimine İsrail’de devam eden, törene sürpriz olarak  katılan ağabeyi İzak Haleva’nın elinden aldı. Küçük yaşta UÖMO çatısı altında başlayan ve bir ömür boyu süren dostlukların insan hayatındaki önemini anlatan bir konuşma yapan Hahambaşı Rav Haleva genç mezunlara eğitim hayatlarında başarılar diledi. İlkokul ikincisi Lila Büyükbabani, ilkokul üçüncüsü Mila Şen ve sırasıyla tüm öğrenciler başarı plaketleri ile mezuniyet sertifikalarını vakıf yöneticileri ve öğretmenlerinden aldılar. Öğrencilerin tören için hazırladığı dans gösterisi büyük ilgiyle izlendi.

 

Liseli olmanın coşkusuyla keplerini fırlatan ortaokul mezunlarının orkestra öğretmenleri eşliğindeki sunumları mezuniyet törenine  renk kattı.

Ortaokul mezuniyet töreninin açılış konuşmasını Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve Lise İşletme Dersi Öğretmeni Miryam Molinas yaptı. Molinas konuşmasında “Kendi seçimlerinizi yapacağınız lise hayatı sizleri bekliyor. Gelişen dünyaya donanımlı olarak adım atabilmeniz için vakıf yöneticileri olarak, idari ve akademik kadroyla el ele vererek çok detaylı kurguladığımız bir lise hayatı bu… Bu programda akademik çalışmaların yanı sıra, Kudüs İbrani Üniversitesinden sertifika alacağınız Ulpan programı, yurtiçi ve yurtdışı başvurularında avantaj sağlayacak AP dersleri, vizyon ve bilginizi genişletecek kodlamadan işletmeye kadar farklı alanlarda seçebileceğiniz seçmeli dersler, topluluk önünde kendinizi ifade etmeyi, birlikte üretmeyi öğreneceğiniz MUN (Model Birleşmiş Milletler) çalışmaları, farklı ülkelerden öğrenciler ve kardeş okullarla farklı şehirlerde yapacağınız çalışmalar, kariyer ofisi çalışmaları, meslek stajları, girişimcilik kampı ve çeşitli konularda proje ve yarışmalar bulunuyor” diyerek öğrencilere seslendi. Molinas, UÖML’nin sunduğu tüm bu fırsatları değerlendirmelerini ve farklı deneyimler yaşamalarını tavsiye etti. Ardından sahneye davet edilen Ortaokul Müdürü Zeynep Adıgüzel öncelikle mezun öğrencilerine seslendi: “Her birinizin ileriki yaşamınızla ilgili planlarınız olduğunun farkındayım. Hukukçu, doktor, bankacı, ekonomist, bilim insanı, akademisyen, aktör, aktrist, sanatçı, edebiyatçı olmak gibi… Bu ülkenin en iyi okullarından birinde eğitim alma fırsatını yakalamış ayrıcalıklı öğrencilersiniz. Bu nedenle sorumluluğunuz büyük. Sorumluluğunuz sadece kendinize, ailenize değil. Cemaatinize, ülkenize ve bu dünyada yaşayan insanlara karşı büyük bir sorumluluğunuz var. O nedenle ne olacağınızı düşünmekten öte, ne yapabileceğinizi tasarlamanızı tavsiye ederim” diyerek yaşam yolunda kararlı, istekli, mücadeleci ve azimli olmanın hayat başarındaki önemini vurguladı. Törende, UÖMO Ortaokulu’nu derece ile bitiren öğrencilere mezuniyet belgelerinin yanı sıra UÖMO Vakfı tarafından başarı plaketleri de sunuldu. Diploma notu ile UÖMO Ortaokul birincisi Joy İris Levi, ikincisi Mia Debayar ve üçüncüsü Selin Andiç başarılarından dolayı UÖML’deki dört yıllık lise eğitimlerini yüzde 80 UÖML Başarı Bursu ile okuma hakkını kazandılar. Bayrak ve flama devir teslim töreninin ardından tüm öğrencilere mezuniyet sertifikaları dağıtıldı. Enstrümanlarıyla konuklara mini bir resital veren öğrenciler, törenin sonunda konfetiler eşliğinde keplerini fırlattılar.

Cemaat ve vakıf yöneticilerinin katıldığı lise mezuniyet töreninde, mezun olan gençler konukların alkışları eşliğinde tek tek sahneye gelerek konukları selamladı ve sahnedeki yerlerini aldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sahneye davet edilen Lise Müdürü Funda Kara öncelikle başarılı bir eğitim almaları amacıyla çocuklarını Musevi Lisesine emanet eden velilerine ve öğrencilerini farklı donanımlarla yetiştiren akademik kadrosuna teşekkür etti. Kara mezunlarına “Ulus Özel Musevi Lisesinde aldığınız eğitimin kalitesinden, bu çatı altında kazandığınız değerlerden çok eminiz. Bugün doğruyu kollayan, yanlışı düzeltmeye çalışan gençler olarak öğretmenlerinizin kalbinde, okulunuzun koridorlarında çok güzel izler bırakarak bu yuvadan ayrılıyorsunuz. Fiziksel olarak bazılarınız yakınımızda, bazılarınız başka ülkeler ve şehirlerde olacaksınız. Nerede olursanız hep sağlıklı olun, iyi olun, mutlu olun, renginiz hiç solmasın” diyerek seslendi. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elif Uluğ törene konuk konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasına UÖML’nin mezuniyetine davet edilmekten büyük onur duyduğunu ifade ederek başlayan Uluğ, mezunlara, “Müthiş bir yolculuğun, kendinizi tanıma yolunun başındasınız… Kendinizi tanıyorsunuz ancak üniversiteye girip ilginizi çeken konularda farklı dersler almaya başlayınca daha iyi tanımaya başlayacaksınız. Bugünün dünyası çok ilginç, sınırların kalktığı her şeyin sorgulandığı, dinlerin, milliyetlerin belki bundan 30 yıl sonra artık okulların sorgulanacağı bir dünya sizleri bekliyor” diyerek ilgi alanları kapsamında farklı alanlarda çalışmalar yapmalarını tavsiye etti ve bu çalışmaların hayatlarına katacağı renkleri kendi hayatından örnekler vererek aktardı. UÖML Vakfı adına kürsüye davet edilen Metin Bonfil konuşmasında UÖMO’nun Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da bilinirliliğinin her geçen gün arttığını, toplum olarak bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti ve yeni mezunlara bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi. Törende Mezunlar Kolu adına Liya Benbasat bir konuşma yaptı. UÖML Mezunlar Yönetim Kuruluna seçilen üç genç mezuna yaka iğneleri takıldı. Konuk konuşmacıların ardından başarı ve mezuniyet sertifikaları dağıtıldı. UÖML’yi birincilikle bitiren Roysi Dördüncü Kasuto diplomasını ve başarı plaketini Lise Müdürü Funda Kara’dan, ikinci bitiren Alisa Seneor UÖML Vakfı Başkanı İzi Aşkaner’den, üçüncü bitiren Mert Bahar UÖML Vakfı eski Başkanı Şapat Aviyente’den aldı. Mezuniyet belgelerini  vakıf yöneticilerinden ve öğretmenlerinden alarak keplerini büyük bir gururla fırlatan mezunlar aileleriyle birlikte okul bahçesinde düzenlenen kokteyle katıldılar.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün