Google ile Anne Frank’ın evinde Online sergi

Dünya
19 Haziran 2019 Çarşamba

Anne Frank’ın 90. doğum günü onuruna, Google Sanat ve Kültür sitesi Hollanda’daki Anne Frank Evi ile ortak bir çalışma yürüterek Anne Frank’ın çocukluğunun geçtiği evin içinin de görüntülerine sahip olan, online gezilebilecek bir sergi yarattı.

Sergi sayesinde ziyaretçiler Merwedeplein 37-II sokağında yer alan, Anne’in çocukluğunun geçtiği evdeki, Anne’in kız kardeşi Margot ile paylaştığı odası da dahil olmak üzere, bütün odalarının fotoğraflarını ilk olarak görebiliyorlar.

Online sergide Anne’in var olan tek video görüntüsü ve ailesiyle çekilmiş bilinen tek fotoğrafı ile birlikte, Anne ve ailesi hakkında belgeler ve görüntüler de bulunuyor.

Video tesadüfen bir komşusunun düğünü sırasında, Anne davetlileri salon penceresinden izlerken çekilmiş. Sergideki bilgilere göre, aile fotoğrafı ise 1941 Mayısı’nda Merwede Meydanı’ndaki evlerinin önünde, ‘Gizli Bölme’de saklanmaya gitmeden bir yıl önce çekilmiş.

Frank ailesi, Naziler Almanya’da 1933’ün Ocak ayında yönetime geçtikten kısa bir süre sonra Frankfurt’taki evlerinden taşınmıştı. İlk başta Anne, Margot ve Edith Frank Batı Almanya’da yaşarken, Otto Frank yeni bir iş kurmak için Amsterdam’a taşınmıştı.

Google’ın online sergisine aşağıdaki linkten ulaşılabilir: https://artsandculture.google.com/exhibit/wQi4lSIy

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün