Neve Şalom Sinagogunun büyülü atmosferinde Cuarteto Casals

Dünyaca ünlü İspanyol yaylı çalgılar dörtlüsü Cuarteto Casals, Neve Şalom Sinagogunda bir konser verecek. Dörtlü, Beethoven, Şostakoviç ve çağdaş besteci Sollima’nın eserlerinden oluşan bir repertuar seslendirecek.

TUNA SAYLAĞ Sanat
19 Haziran 2019 Çarşamba

Vera Martínez Mehner (keman), Abel Tomàs (keman), Jonathan Brown (viyola) ve Arnau Tomàs’tan (viyolonsel) oluşan Oda Müziği fenomeni Cuarteto Casals, dünyaca tanınan ilk İspanyol yaylı çalgılar dörtlüsü olarak çeşitli devlet ödüllerine sahip ve İspanya Kralı’na diplomatik ziyaretlerinde eşlik ediyor. Madrid’teki Kraliyet Sarayı’nda Stradivarius yapımı çalgılarla konserler veren topluluk, Carnegie Hall, Köln Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw gibi dünyanın prestijli salonlarına konuk oluyor. Dörtlü, 27 Haziran akşamı Neve Şalom Sinagogunda Beethoven, Şostakoviç ve çağdaş besteci Sollima’nın eserlerinden oluşan bir repertuar seslendirecek.

‘NÂZIM HİKMET’İN ELLERİNİN İZİNDE’

Yapı Kredi‘nin kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla Yapı Kredi Kültür Sanat tarafından düzenlenen ‘Nâzım Hikmet’in Ellerinin İzinde’ sergisi, 14 Haziran - 23 Ağustos tarihleri arasında Yapı Kredi Bomontiada ALT’ta izleyicilerle buluşuyor. Şairin sağlığında kırka yakın dilde yayımlanmış ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bir araya getirilmiş nadir kitapları kapsayan serginin küratörlüğünü M. Melih Güneş, tasarımını Aykut Genç yaptı.

Sergide ayrıca, Ara Güler’in, şairin Moskova’daki çalışma odasında çektiği ve ilk kez sergilenecek imzalı fotoğrafları ile Hikmet’in aynı yerden getirilen kitapları ve daktilosunu da görebilirsiniz.

‘ANNE, ANNELER’

Mekong nehrinin kıyılarında doğduktan sonra sürgüne gitmek zorunda kalan, mülteci kamplarında yaşayan, ardından Fransa tarafından evlat edinilen ve Cioran’ın “insan bir ülkede değil, bir dilde yaşar” düsturunu benimseyen Lâm Duc Hiên’in fotoğrafçılık çalışmaları esas olarak bu olguya tanıklık eder. Lâm Duc Hiên, insan hizasından fotoğraf çekmekte, özellikle de kadın ve çocuklar, sıklıkla da anneler hizasından. Onun çektiği resimlere yansıttığı şey, aslında insanların çocuğunun görmeği dahi başaramadıkları ve fazlasıyla sıklıkla unuttuklarıdır.

Sanatçının sergisi 25 Ağustos’a kadar Fransız Kültür Merkezinde izlenebilir.

DAVID ORLOWSKY TRIO’dan Klezmer Ziyafeti

David Orlowsky (klarnet), Jens-Uwe Popp (gitar) ve Florian Dohrmann’dan (kontrbas) oluşan Trio, İKSV Müzik Festivali kapsamında, 24 Haziran akşamı, Rahmi Koç Müzesinde unutulmaz bir konsere imza atacak. Trio, bu programında Paris’ten, Bükreş ve Odessa’ya uzanıyor. Her biri çok kültürlü başkentler olan ve kayda değer büyüklükte Yahudi cemaatleri barındıran bu şehirlerin müziğinde caz ve klasik müzik kadar varolan Klezmer, bu programın ana temasını oluşturuyor. Klezmer efsanesi Giora Feidman’ın varisi ilan ettiği David Orlowsky’nin 15 yaşındayken kurduğu topluluk, bu sezon 20. yılını kapsamlı

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün