Yahudi Toplumundan: Kışa veda Yaza merhaba

Toplum
29 Mayıs 2019 Çarşamba

Büyükada Sinagogu yaz sezonuna hazır

Büyükada Hesed LeAvraam Sinagogunda, Haham Akaal Alber Gerşon ve ekibi ile haziran ayının ilk haftası tefilalara başlanıyor.

Sinagogda iki sene önce programa eklenen ve farklı yaş gruplarının ihtiyacına yönelik yapısı ile başarıyla sürdürülen Yıldız- İsak Baler Ulpan’ı bu sene de faaliyetine düzenli olarak devam edecek. Temmuzun ilk haftası başlanması planlanan dil kursu, her sene olduğu gibi çok değerli ve tecrübeli eğitmenlerle gerçekleşecek. Geçen senelerdeki katılımcılardan gelen memnunluk verici geri dönüşlerle, bu yıl da Ulpan’a yüksek katılım bekleniyor. Buna ek olarak, çalışmalarını yenilikçi yapısı ile her sene daha ileriye götüren Talmud Tora, faaliyetlerine katılacak çocuklara eğlenirken öğretmeyi hedefliyor.

Sinagog yönetimi, Talmud Tora ve dil kursunun yanı sıra bu sene için farklı etkinlikler üzerine çalıştıklarını da dile getirdi. Konserler, sohbet günleri ve diğer faaliyetlerin detayları netleştirildikten sonra temmuz-ağustos dönemlerinde Türk Yahudi Toplumu bülteninde, sinagog ve sosyal medyada duyurulacak.

Hesed LeAvraam Sinagogunda bulunan, hem Sefarad hem de Aşkenaz gelenek ve gerekliliklerine göre yapılmış olan, bu özelliği ile Avrupa’da örnek teşkil eden mikveye girmek isteyen bayanlar, her zaman olduğu gibi halilada yer alan sinagog telefonundan bilgi ve randevu alabilirler.

Sinagogda yapılacak Bar/ Bat mitzva, seuda ve özel günlerdeki kutlama ve anmalar için sinagog yetkilileriyle irtibata geçmek gerekiyor.

Ayrıca bu yaz, Sinagogu Başkanı Kurtuluş Morhayim’in katkılarıyla, DENET’in kaşer et ve şarküteri çeşitleri de Hesed LeAvraam Sinagogu Kültür Merkezinden temin edilebilecek. 

Etz Ahayim Tora Sohbetleri’nin boğaz’da birlik turu

Elda Sasun'un haberi

27 Mayıs akşamı Rav Nafi Haleva’nın rehberliğinde gerçekleşen Etz Ahayim Sinagogu Tora Sohbetleri Grubu kış sezonuna veda etti.

Bir tekne turu ile kutlanan veda gecesi Arnavutköy Vapur İskelesinden hareketle başladı. Boğaz’ın eşsiz manzarasında kurulan sofralardaki kutlama, mükemmel bir organizasyon ekibi eşliğinde, coşkulu müzik sesleriyle devam etti. Geceye renk katan fasıl heyeti, tüm katılanların birlikte söylediği geçmiş yılların sevilen şarkılarıyla, hepimize neşeli ve nostaljik anılar yaşattı. Kış sezonu süresince her pazartesi akşamı her türlü hava şartına rağmen Tora Sohbetlerine aksatmadan gelen tüm katılımcılara ve bu geceye destek verenlere teşekkür eden Rav Haleva ‘Am Kadiş’ veya sadece Kadiş okumak için bir araya gelen halk yerine ‘Am Hasefer’ Kitap Halkına dönüşmemiz için Tora’yı bilip okumanın önemini vurguladı. 

GKD kış sezonuna veda etti

Göztepe Kültür Derneği Kadınlar Komisyonu 21 Mayıs günü, La Terra Cafe Restoran Gebze’ye gezi düzenledi. Yeşilin her tonunun hakim olduğu bölgede yapılan keşif gezisinin ardından keyifle öğlen yemeği yendi. Birlikte geçirilen neşeli bir günün ardından hep bir arada olma temennileri ile dönüşe geçildi.

GKD Kadınlar Komisyonu, bütün sene gençlere verdikleri destek, Daycare gönüllüleri ile paylaştıkları projeler ve kalabalık bir Şabat yemeği etkinliğinin ardından 2018-2019 sezonunu bu gezi ile kapatmış oldu.

Kadınlar Komisyonu, kasım ayında firmaların katılacağı ve birçok sürprizlerin olacağı Alışveriş Festivalinin hazırlıklarına büyük bir heyecanla başladılar.

Göztepe Kültür Derneği Yönetim Kurulu adına görüşlerini bildiren Başkan Doğan Yıldız, Kadınlar Komisyonun derneklerde ne kadar önemli bir rol üstlendiğini, onların destekleri ile her şeyin çok daha kolay ve kaliteli olduğunu belirtti.

25 Mayıs’ta GKD’de jimnastik sezon sonu kapanış faaliyeti coşku ile geçti. Gün, jimnastik hocasına teşekkürle başlayıp, çocuklara verilen poster ve hediyelerle devam etti.

Solelim partisinin bitiminde, jimnastik sezon sonu kapanışına katılan çocuklar partinin coşkusunu birlikte yaşayıp, faaliyet sona erdiğinde güzel geçirecekleri yaz tatili sonrasında, yeni dönemde tekrar birlikte olmak dileğiyle ayrıldı.

 

Golden Age’liler Venge’de buluştu

Golden Age Dostları 22 Mayıs günü, her sene sabırsızlıkla gitmeyi bekledikleri Venge’de keyifli bir gün daha geçirdi.

Mekâna gelen yaklaşık 300 kişilik Golden Age katılımcılarını, komisyon üyeleri ve o günü hiçbir özveriden kaçınmadan düzenleyen Nüket Antebi karşıladı.Golden Age dostları için özel olarak hazırlanan öğle yemeğinden sonra, birbirinden güzel hediyeler sunan günün ev sahibi Nüket Antebi’nin bu zarif davranışı sevgi ve teşekkürle karşılandı. 

Hep beraber keyifli birkaç saat yaşayıp her sene böylesi güzel bir gün armağan eden gönül dostlarına saygı ve takdirlerini ifade etmek üzere kendisine sevgiyle sarılan Golden Age dostları memnun bir şeklide mekândan ayrılırlarken bugünü uzun süre unutamayacaklarını ifade ettiler.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün