Tennessee’de hakim, Holokost’un anısına hakaret etti

ABD-Tennessee’de Ceza Dairesi Hakimi Jim Lammney’in Facebook’a koyduğu Holokost hakkındaki yorumdaki hakaret ve küfür dolu ifade büyük tepki aldı, hakimin görevden alınması istendi.

Dünya
10 Mayıs 2019 Cuma

Tennessee Shelby County Ceza Dairesi Hakimi Lammney, Facebook’a, Holokost’u inkarı ile tanınan David Cole’ın Müslümanlara da hakaret eden bir yazısının linkini koydu ve altına da habere konu olan küfürlü ifadeyi yazdı.

 ABD’ye göç etmiş olan Müslümanlara ‘toplumun çamuru’ ifadesini de kullanan hakimin Facebook sayfasında, birçok komplo teorisine ait linkler ve azınlıklara hakaretler de dikkat çekiyor.

 ABD Yahudi kuruluşu ADL, Nashville & Middle Tennessee Yahudi Federasyonu, Tennessee Holokost Komisyonu,  Memphis İslam Merkezi, Amerika Müslümanlar Birliği  ve Ulusal Sivil Haklar Merkezi Müzesi  hakimi kınayan ve görevden alınmasını isteyen guruplar arasındaydı.

 Hakim Lammney ise basına yaptığı açıklamada, Holokost inkarcısı olduğunu kabul etmedi. Lammney  en iyi arkadaşının bugün hayatta olmayan Yahudi bir kişi olduğunu ve yanlış anlaşıldığını ifade etti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün