6 milyondan haberi olmayan Avusturya gençleri

Avusturya’da halkın günümüzde büyük çoğunluğu 2. Dünya Savaşı’nda Yahudilerin katledilmiş olmasından habersiz.

Dünya
2 Mayıs 2019 Perşembe

Avusturya’da yaşları 18 ile 34 arasında olan halkın büyük bir kısmı, ne savaşta öldürülen 6 milyon Yahudi’yi ne de Avusturya’nın bu soykırımdaki büyük rolünü biliyor.

Araştırma savaşta Yahudilere ait malları veya maddi kayıpları telafi etmeyi misyon edinmiş CJMCAG (Conference on Jewish Material Claims Against Germany) kuruluşu tarafından yapıldı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Avusturya halkının yüzde 56’sı Holokost’ta 6 milyon Yahudi’nin öldürüldüğünü bilmiyor.Katılanların yüzde 36’sı ise 2 milyondan daha az Yahudi’nin katledildiğini belirtirken, bu soruya yukarıdaki gibi cevap verenlerin yüzde 42’si 18-34 yaş aralığında.

CJMCAG Başkanı Greg Schneideraraştırma sonuçlarının daha evvel ABD ve Kanada’da yapılan araştırmalarla paralellik gösterdiğini ancak Avusturya’dan böyle bir sonuç çıkmasının hayret verici olduğunu belirtti.

Schneider şöyle konuştu: “Trendler aynı olabilir ancak Avusturya gibi Holokost’un bizzat cereyan etmiş olduğu bir ülkede bu sonucun çıkması şaşırtıcı.”

Hitler’in doğum yeri olan Avusturya, 2. Dünya Savaşında Almanya tarafından hiçbir karşı koyma olmadan ilhak edilmiş ve Avusturya Yahudi soykırımının da rol oynamıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün