Gelin soframıza bir tabak da sizin için koyalım…

Göztepe Kültür Derneği gençleri uzun bir çalışma dönemi ardından yeni gösterileri ‘Mucizeler Sofrası’ ile sahne almaya hazırlanıyor. Geçen sene gençlerin hayali ile başlayan proje, bunu gerçeğe dönüştürmek isteyen Göztepe Kültür Derneği yönetim kurulunun ve gönüllü ekibinin katkısı, İzzet Bana’nın dokunuşları ile 90 gencin sahne alacağı bir görsel şölene dönüştü. Gösterinin çıkış sürecini ve hikâyesini gençlerimizden öğrendik.

Toplum
30 Nisan 2019 Salı

Eytan Dilmen: Sene başında eğitmenler olarak bir hayalimiz vardı. 7’den 70’e bütün GKD ailesinin içinde yer alabileceği, dans tiyatro ve korodan oluşan bir gençlik gösterisi... Gerek sahneye çıkacak 90 kişilik ekip, gerek de sahne arkasında bizlere koşulsuz şekilde yardımcı olan büyük bir ekip. Hepimiz gecemizi gündüzümüze katarak sene başında kurduğumuz hayali bir mucizeye ihtiyaç duymadan gerçekleştirmek istiyoruz. Hazırlık aşamasında geçirdiğimiz zor zamanlardaki en büyük motivasyon kaynağımız ise 18 Mayıs akşamı her bireyin kendi hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olacağımızı hatırlamamız. Her zaman birbirimizi kolladığımız ve birbirimize sonsuz bir şekilde güvendiğimiz ve inandığımız GKD ailesi olarak gösteriye az bir zaman kala son hazırlıklarımızı bütün imkânlarımızı ve enerjimizi kullanarak tamamlıyoruz.

Lara Halet: Derneğe ilk adım attığım günlerde dans öğretmenlerimizi kendime örnek alıp bir hayal kurmuştum. Bu sene 2009-2012 yaş grubunun öğretmenliğini yaparak bu hayalimi gerçekleştirdim. Küçükler ile çalışmak aslında çok eğlenceli ama tabi ki çok da zor olabiliyor. Gösteri hayallerimize gelince biz üç genç ilk kez geçen sene kurduk bu hayali. Geçici dernek binamız her ne kadar böyle bir gösteri için uygun olmasa da büyük bir ekip sahne alsın istedik. Sadece dans veya tiyatro değil hepsi iç içe olsun istedik ve çalışmalara başladık. Yazım ekibi, koro ve dans derken birçok alanda çalışmaya başladık. Eksiklerimizi tamamlayan büyüklerimiz oldu, bize yol gösterenler oldu, zaman zaman her iş ne kadar da kolay halloluyor diye düşünsek de, zor anlarımız da oldu hem de çok zor anlarımız ama artık hazır sayılırız. Her aşamasından keyif aldığım bu gösteri için geri saymanın heyecanını yaşarken bana kattıkları içinde teşekkür ediyorum. Gelin soframıza bir tabak da sizin için koyalım.

Betsy Ojalvo: Bu yıl benim öğretmenlikteki ilk yılım. Geçen sene hepimizin ortak bir hayali vardı. Bu yıl bir gençlik gösterisi yapmak. Hayallerimiz çok büyüktü ve çok emek sarf etmemiz gerekecekti fakat geri adım atmama konusunda inatçıydık. Tam anlamıyla 7’den 70’e herkesin olduğu bir gösteri oldu. Çok çalıştık, bazen üzüldük fakat asla hayalimizden vazgeçmedik. 18 Mayıs günü size bütün bu emeklerimizi sunmak için çok heyecanlıyız.

Vanesa Yeruşalmi: Bana gösteriden ilk bahsedildiğinde ve dansların başında sen olacaksın dediklerinde çok endişelendim. Bu gösterinin amacı bir gençlik gösterisi olması ve ekibin hep gençlerden oluşması idi. Gerçekten kocaman bir binadan küçücük bir binaya geçmek bizi en çok zorlayan durum oldu. Çoğu zaman nasıl olacak, nasıl başa çıkacağım diye çok düşündüm. Yapamıyorum, olmuyor dedim ama hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Verdiğim emeklerin karşılığını alacağıma çok eminin herkese çok güveniyorum. Bu süreç benim sorumluluk duygumu geliştirdi, bana sabırlı olmayı, sinirlenmemeyi ve ismi gibi mucizelere inanmayı öğretti. Bu annem ile ailecek yer aldığımız ilk gösteri ve bunun için daha gururluyum.

Sarp Kaston: Ailemizin her bireyi, en küçüğünden en büyüğüne kadar, tek yürek olmuş 18 Mayıs’ı bekliyor. Kimisi ilk gösterisi için heyecanlı, kimisi defalarca çıktığı sahnenin heyecanını ilk günkü gibi yaşıyor. İşte hayallerimizi büyük yapan da bu aile, herkesin inanmış olması. Zor zamanları birlikte atlatabilmek ve zorlukları birer engel değil basamak olarak görebilmek. Bu gösterideki en büyük motivasyon kaynağımız bunlar oldu.

Rafi Levi: Daha önce gençlik gösterilerinde sahnede yer almıştım ama şu anda diğer eğitmen arkadaşlarımla yaptığımız iş bambaşka. Hepimiz büyük bir hevesle bu gösteride sorumluluğu üstümüze aldık ve gösterdiğimiz bu hevesin gösterinin itici gücü olduğuna inanıyorum. Zaman zaman hatta belki de birçok zaman çok yoruluyoruz ama böyle anlarda 18 Mayıs akşamı sahnede yaşayacağımız coşkuyu aklıma getiriyorum. Çünkü o akşam sahnede yaşayacağımız büyük coşkunun bu yorgunluklarımıza, ufak tartışmalarımıza ve yoğunluğumuza bedel olacağını çok iyi biliyorum. Gösterinin her aşamasında yer almaktan inanılmaz keyif aldım.

Rakel Haleve: Bir hayali gerçekleştirmek için birçok şeye ihtiyacınız vardır. En önemli şeylerden biri de size inanan ve sizinle birlikte yürümek isteyen insanlar olmasıdır. Biz GKD gençleri olarak çok şanslıyız ki bize inanan kocaman bir ailemiz var. Zorlu ama bir o kadar da güzel bir yol oldu bizim için. Provadan provaya, toplantıdan toplantıya koştuk. Bu koşuşturma arasında heyecanımız da gitgide arttı. Bu heyecanı herkesle paylaşmak için gün sayıyoruz. 

Sıra katılımcıların gösteri hakkındaki düşüncelerinde

Vera Almozlino: Dar alanlar ama geniş hayaller, bazen zor anlar ama geçirdiğim en keyifli zamanlar... En küçüğünden en büyüğüne herkesin çok çalıştığı, bazen çok kızdığım ama daha çok güldüğüm, zaman zaman çıkarın beni buradan diye içimden çığlıklar attığım bazen de orda olmak için dakikaları saydığım, babamla aynı sahneyi paylaştığım, birlikte dans ettiğim, büyük emeklerle hazırlanan, duygularla yoğrulan, mucizelerin gerçek olabildiğini gösteren eserimiz, gösterimiz.

Brenda Yuhay: Bu gösteri bence önemli çünkü dansları yaparken özellikle köle dansını atalarımızın yaşadığı zorlukları bir nebze de olsa hissedebiliyorum.

Kleri Yanni: Dans etmeyi çok seviyorum. GKD’de arkadaşlarım ile dans öğrenirken çok eğleniyorum. İyi ki varsın GKD.

Deniz Arıcan: GKD’nin düzenlemiş olduğu gençlik gösterisine ilk kez katılacağım. Mutlu ve heyecanlıyım.

Edlin Bahar: Çocukluğumdan beri hep GKD’nin gösterilerine çıktım ve hep orada olmaktan çok mutluydum. Dans etmeyi ve derneğe katkı sağlamayı çok seviyorum.

Ari Gormez: Provalarda çok eğlendik, inşallah sahnede de bu kadar çok eğleniriz.

İgal Halet: Provalarda çok eğlendik, çıldırdık ve yeni danslar öğrendik. Umarım eğlenirsiniz.

Avi Gormez: Sahne çok eğlenceliydi inşallah bir daha olur.

Ela Almelek: Biraz zorlansak da gösterimiz herkes için çok keyifli olacak.

Deyvi Surki: GKD çok eğlenceli ve büyük bir aile.

Nedi Besalel: GKD’de tiyatroda rol almak, şarkı söyleme, dans etmek çok heyecan verici. Arkadaşımla birlikte olmayı çok seviyorum.

Karla Eli: GKD çok eğlenceli. Arkadaşlarla, aileyle dans etmek çok güzel. Çok mutluyum.

Nell Ojalvo: Dans etmek ve şarkı söylemek çok eğlenceli ve keyifli. Hepimiz bir ekibiz ve ben bu ekipte olmaktan çok mutluyum.

Rozita Buker: Annem ve kardeşimle birlikte aynı sahneyi paylaşacağım için çok mutluyum. GKD’li olduğum ve sahne heyecanını tekrar yaşayacağım için sabırsızlanıyorum.

Rebecca Buker: Bu benim GKD’deki ilk dans gösterim olacak. Çok heyecanlı ve mutluyum.

Roksan Serük: Provalarda çok eğleniyorum, herkes çok neşeli, dans etmeyi çok seviyorum.

Eda Almozlino: Kızlarımla birlikte aynı sahneyi paylaşmak, bu ekibin bir parçası olmak paha biçilemez.

İzel Halet: Daha önce derneğin çeşitli gösterilerinde görev aldım ama bu sene hem ailecek bu gösterinin içinde olacağız hem de gösterinin mimarı gençlerden birisi gurur kaynağım kızım. Yani hem heyecanlı hem mutlu hem de gururlu çıkacağım bu kez sahneye.

Hayati Almozlino: GKD sana çok şey borçluyum. Eşimi tanıdığım, Yahudiliğimi yasadığım, dostlarımla coştuğum, genç kalmayı başardığım, sahnelerde olma tutkumu hayata geçirdiğim müthiş bir yuvasın benim için. Tüm gösterilerde yer aldım ama en büyük keyif bu sene 90 gencin yanı sıra kızımla birlikte sahne alacağım. GKD sen bir binadan çok ötesin bizim için, yuvamızsın, sahnemizsin, dostluksun,  kardeşliksin, geçmişimizdeki en güzel anılarsın ve gelecek için ümidimizsin.

Ethel Serük: Her gösteriyi izlediğimde keşke ben de içinde olsaydım diyordum. Bu sefer içindeyim, hem de kızımla aynı gösteride. Bu da ayrı bir keyif.

Suzi Debahar: Genç kızlığımdan beri cemaatimizin çeşitli derneklerinde dans eden biri olarak GKD’nin bu güzel projesinde yer aldığım için çok teşekkür ederim. Özellikle bu gösteriye gençlerimizin önderlik etmesi de bizi çok mutlu etti. Bu güzel gösteri için gençliğimizden beri GKD çatısı altında dans ettiğimiz arkadaşlarımızla tekrar buluşmamıza imkan sağladığı için çok mutluyuz.

Vivet Yohay: Dans sevgim bir yana, öncelikle gençlerin yanında olmak, onlara destek olmak çok önemli benim için. Gençlerin hızına ulaşmak mümkün değil elbette. Verilen mesajlar ve oyundaki sinerji herkesi içine alıyor. Mucizeler sofrası adlı gösteri birlikteliğin mucizesini de anlatıyor bizlere.

İnci Eli: GKD gençleri her sene yaptığı projelerle 7’den 70’e hepimizi bir araya getirmeyi başarıyor. Böyle güzel bir projenin içinde bulunmaktan kızlarımla beraber bu heyecanı yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Bu güzel projeyi hayata geçiren gençlerimizle gurur duyuyorum.

Terry Benkarmona: Yeni bir proje ile dernek çatısı altında tanıştığım dostlukları dans ederek canlandırmak, gösteri telaşını hep birlikte tekrar yaşayacak olmak açıkçası beni heyecanlandırıyor. Bazen yoğun provalarda sabretmek zor olsa da birbirimize verdiğimiz güzel enerji her zaman iyi ki birlikteyiz dedirtti.

“Mekânlar değişir, Göztepe Kültür Derneği ruhu hep kalır” diyen Göztepe Kültür Derneği yönetim kadrosu; gençlere güvenmenin, onlar ile birlikte hayal kurmanın ve mucizelere inanmanın haklı gururunu yaşarken ‘Mucizeler Sofrası’nda sizin de bir yeriniz olsun isterseniz biletler için GKD sekreterliğini arayabilirsiniz.

GKD Başkanı Doğan Yıldız’ın mesajı

Bir gencin gözünden hayata bakmaya gayret etmek, bir çocuğun hayallerine ortak olabilmek için çalışmıyor muyuz?

Bir hedefe beraberce varabilmek için, alkışlarda onların yanında gururla göz yaşlarımızı silebilmek için uğraşmıyor muyuz?

Mucize, inanabileceğin gençleri bulmak değil midir? Aynı sofraları beraberce paylaşmak değil midir?

Onlarla bir yaşam sürdürmek, çokça vakit geçirmek bizim için mutlulukların en güzeli değil midir?

Onlara inanmak…

Onlarla başarmak…

Onlarla hayal etmek…

Beraberce öğrenmek…

Beraberce çalışmak…

Ve hep birlikte bir hedefe varmak değil midir?

Biz elimizden geldiğince çalışmaya gayret edeceğiz ve elimizden geldiğince çok kardeşimizle hayal ettiklerini gerçekleştirmeye çalışacağız…

Onlara güç onlara cesaret olacağız. Bizim için mucizeler sofrası, bu sofradaki 90 özel kardeşimiz ve bizlerin yanında olan siz misafirlerimiz olacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün