Talmud Tora Magen Jewrovision’da

15 yaş üstü grubundaki gençleri, Yahudi gelenek, görenek ve tarihi ile bir arada tutup, köklerini en doğru şekilde tanıtmak amacıyla, Talmud Tora Caddebostan ekibinin 15 sene önce kurduğu Magen ekibi harikalar yaratmaya devam ediyor.

Toplum
30 Nisan 2019 Salı

25 genci bir araya toplayan grup, iki haftada bir, haftanın konusu üstünde tartışıyorlar, yeri geldiğinde birlikte dış faaliyet düzenleyip Yahudi tarihine göz atıyorlar ve bunları yaparken hep birlikte eğleniyorlar. Yahudi bayramlarını hep birlikte sinagoglarda kutluyorlar ve Talmud Tora’nın yaptığı faaliyetlerde görev alarak birikimlerini çocuklara aktarıyorlar.

Bunların yanında, Magen grubundan isteyenler, her sene Bnei Akiva’nın düzenlediği Jewrovision yarışmasına katılıyor.

Jewrovision Şarkı Yarışması, Bnei Akiva Avrupa ve KKL-JNF Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen ve Avrupa’daki 14 yaş ve üstü gençlerin, bir şarkı ve müzik yarışmasıyla sonuçlanan eğitici bir hafta sonunda bir araya geldiği yıllık bir etkinlik.

Bu sene Antwerp Belçika’da yapılan yarışmaya ülkemizi temsilen TT Magen grubundan 13 kişi katıldı. Kendilerine Talmud Tora Caddebostan ekibinden iki eğitmen eşlik etti. Avrupa’daki tüm ülkelerden yüzlerce gencin bir araya geldiği bu etkinlik hem gençlerimizi büyük bir ağın içine sokuyor hem de tüm dünyada Yahudiliğin, Yahudi geleneklerinin, Şabat’ın önemi ve değişmezliğinin çarpıcı bir şekilde fark edilmesini sağlıyor.

Antwerp’e gidenler, duygularını samimiyetle ifade ettikleri sözlerinde, Talmud Tora’nın programlarının gençlerin hayatında nasıl iz bıraktığı, onların kişiliğine neler kattığı memnuniyet ve gururla fark ediliyor. Magen, 15 yaş üstü tüm gençleri birlikte olmaya davet ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün