Sri Lanka terör saldırısında çocukları ölen aileden yardım fonu

Sri Lanka’da Paskalya’daki terör saldırısında çocukları hayatını kaybeden Yahudi aile çocuklarının hatırasına yardım fonu kuruyor.

Dünya
29 Nisan 2019 Pazartesi

Hem İngiliz hem de Amerikan vatandaşı, 15 ve 19 yaşındaki Amelia ve Daniel Linsey, Hristiyanları hedef alan terör saldırısının yüzlerce kurbanı arasında idi.

21 Nisan’da meydana gelen korkunç saldırılar sırasında iki kardeş babaları Matthew ile otelde tatildeydiler. Baba Matthew saldırılardan sağ kurtulmayı başarmıştı.

Üçüncü kardeş David Linsey’in basına açıklamasına göre söz konusu yardım fonu çocukların vefat ettiği hastanenin finansmanını sağlayacak.David Linsey basına şöyle konuştu: “Babam her zaman ‘Her şeyin cevabı çözümü aşktır’ der. Aynı isimli şarkı ise babamın ve kaybettiğim kardeşimin en sevdiği şarkıydı. Küçük kız kardeşim her zaman babamın favorisi idi. O babamın sevgili kızı idi.”

Linsey Ailesi yardımsever kişiliği ile tanınıyor.Daha evvel de terör kurbanı olan Daniel Linsey, Etiyopya’da bir köye bizzat giderek halkın ihtiyaçlarına yardımcı olmuş.

Çocuklar, anneleri Katolik olmasına rağmen Yahudi kültürü ile büyütülmüş. Aile hem Yahudi hem de Hristiyan bayramlarını kutluyor.David dinlerin kardeşliği konusunda ise şunları  belirtti: “Dinler ve kültürler arası bir savaş olamaz. Herkes birbirinin dini inancına saygı göstermek zorunda.Biz her Noel annemizi kiliseye bırakırız.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün